today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Κ.Τζαβάρας: Αναπότρεπτη εξέλιξη ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας των ευρωεκλογών

«Είναι αναπότρεπτη αυτή η εξέλιξη: όταν επί πέντε χρόνια μας κυβερνάει μία ομάδα ανθρώπων που ουσιαστικά έκλεψε την εξουσία με υποσχέσεις και με προγράμματα που ποτέ δεν εφάρμοσε και μέχρι τώρα -που πάμε στις ευρωπαϊκές εκλογές- στο λαό δεν έχει δοθεί ποτέ η δυνατότητα να εκφραστεί και να τοποθετηθεί για το αν τη θέλει αυτή την κυβέρνηση, για το αν εγκρίνει τα όσα έχει κάνει αυτά τα πέντε χρόνια που πέρασαν, αντιλαμβάνεστε ότι η εξέλιξη αυτή του δημοψηφισματικού χαρακτήρα των ευρωεκλογών είναι αναπότρεπτη» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Ηλείας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Και αυτό ακριβώς» -συνέχισε ο κ. Τζαβάρας- «είναι που εμείς επιμένουμε και αυτό είναι που όχι μόνο το καταλαβαίνει ο κ. Τσίπρας, αλλά, επειδή φοβάται ότι θα χάσει και τη δεδηλωμένη, σπεύδει να επισημοποιήσει με πολύ ισχυρό χαρτί, με την ψήφιση νόμου, τη συμφωνία που έχει κάνει με δύο βουλευτές που έχουν έρθει από άλλα κόμματα στην κυβέρνηση -και την υποστηρίζουν- και αυτούς τους βουλευτές πλέον τους ανταμείβει για τις υπηρεσίες τους, με το να κάνει μία εξαίρεση από τον κανόνα ότι αν κάποιος βουλευτής θέλει να συμμετέχει στις ευρωεκλογές πρέπει με τη δήλωση της υποψηφιότητάς του να παραιτείται -γι’ αυτούς τους δύο λοιπόν που τους έχει παράσχει τη στήριξη, ξεκινά και νομοθετεί μία εξαίρεση».

Ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι, «όταν κάποιος φεύγει από ένα κόμμα της αντιπολίτευσης και πάει σε ένα άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης είναι ένα δικαίωμα που ασκεί αλλά δεν επηρεάζει το πολίτευμα. Όταν όμως ένας φεύγει από την αντιπολίτευση σε μία κρίσιμη ώρα που χάνει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση και πηγαίνει και δίνει στήριγμα, που χωρίς το στήριγμα αυτό η κυβέρνηση θα είχε καταρρεύσει, τότε δεν είναι το ίδιο πράγμα».

«Τότε -ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας- μιλάμε για μια συναλλαγή την οποία τη λέγαμε προτού συμβεί γιατί την υποψιαζόμαστε, γιατί τη διαισθανόμαστε, και χθες στη Βουλή η κυβέρνηση έφερε μια διάταξη νόμου με την οποία απονέμει εξαιρετικό δίκαιο -είναι μια πράξη του κράτους που κινείται μεταξύ διαφθοράς -με την πολιτική έννοια- έως το σημείο εκείνο που λέγεται νόθευση του πολιτεύματος. Αυτά γίνονται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό το λόγο ακριβώς οι ευρωεκλογές θα πάρουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα».

Ερωτηθείς σχετικά για τις οικονομικές εξελίξεις, ο κ. Τζαβάρας είπε πως «χθες ο (πρόεδρος της ΝΔ) Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια κίνηση ισχυρού συμβολισμού για το κατάντημα στο οποίο έχει οδηγήσει τη χώρα η οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά του πρωθυπουργού του κ. Τσίπρα. Επισκέφθηκε το Ελληνικό εκεί όπου έπρεπε σήμερα να εργάζονται 60.000 άνθρωποι -και όταν λέω να εργάζονται, εννοώ να μη συμμετέχουν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας τα οποία πληρώνονται με χρήματα της ΕΕ ή με εθνικούς πόρους και βέβαια δεν αντιστοιχούν σε παραγωγική εργασία, αλλά να είναι 60.000 θέσεις που προκύπτουν από επένδυση. Αυτό λοιπόν το χάλι το οφείλουμε στον κ. Τσίπρα και στην κυβέρνησή του. Γι’ αυτό ακριβώς και χθες ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας».

Για το Euro Working Group της 25ης Μαρτίου, ο κ. Τζαβάρας σημείωσε ότι «η τρεμούρα που έχει ήδη επιδειχθεί από πλευράς κυβέρνησης σημαίνει ότι δυσκολεύουν τα πράγματα […] Δεν καταστροφολογώ, θέλω τα κέρδη που αφορούν την Ελλάδα να έρχονται είτε κυβερνάει το δικό μου κόμμα, είτε κυβερνάει άλλο κόμμα».

«Αυτό που βλέπω είναι ότι δημιουργείται η απατηλή εντύπωση ότι με τη διευθέτηση του ζητήματος της προστασίας της πρώτης κατοικίας, λύνεται το θέμα των “κόκκινων” δανείων από πλευράς των δανειοληπτών, από πλευράς υπεράσπισης των οικονομικών συμφερόντων των δανειοληπτών που είναι υποχρέωση του κράτους. Υπάρχει νόμος για την προστασία του καταναλωτή που το κράτος υποχρεώνεται να προστατεύει τα οικονομικά συμφέροντα των δανειοληπτών και δανειολήπτες είναι πολύ περισσότερα εκατομμύρια από το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν με στεγαστικά δάνεια υποθηκεύσει την πρώτη τους κατοικία. Άρα λοιπόν μιλάμε για επίλυση ενός θέματος που αφορά ένα 20% και δήθεν δημιουργούμε την εντύπωση ότι λύσαμε το πρόβλημα όταν 4 εκατομμύρια πολίτες είναι εκτεθειμένοι σε εκβιασμούς τραπεζών, σε ληστρικές επιδρομές που γίνονται στην περιουσία τους γιατί δεν δέχονται να πληρώνουν επιτόκια της τάξης του 25% όταν το αντίστοιχο επιτόκιο καταθέσεων είναι 1%. Αυτό γιατί δεν μας το λέει ο κ. Τσίπρας που είναι με το λαό;» σημείωσε ο κ. Τζαβάρας.

«Ανήκουμε σε δύο διαφορετικούς κόσμους. Εμείς εκπροσωπούμε τον κόσμο της λογικής, τον κόσμο της δημιουργίας που γίνεται σε συνθήκες ελευθερίας, εμείς εκπροσωπούμε την κοινωνική οικονομία της αγοράς και αυτός (ο κ. Τσίπρας) εκπροσωπεί το πιο θλιβερό ιδεολογικό μόρφωμα που εμφανίστηκε ποτέ στην ιστορία του ανθρώπου που είναι ο κρατισμός» τόνισε ο κ. Τζαβάρας.

Ερωτηθείς για τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον μικρών προσφυγόπουλων στην Κόνιτσα, ο κ. Τζαβάρας είπε: «Είμαι εναντίον κάθε μορφής βίας και εγώ και το κόμμα μου και ο αρχηγός μου. Δεν καλύπτουμε με οποιαδήποτε συναίνεση και δεν δίνουμε το δικαίωμα σε κανέναν να εκφράζει τις ανωμαλίες της ψυχής τους με επιθετικότητα εναντίον ανθρώπινων ψυχών. Όλοι έχουν δικαίωμα κάτω από τον ήλιο, χωρίς διάκριση φύλου, χωρίς διάκριση θρησκείας, χωρίς διάκριση πολιτικών απόψεων, χωρίς διάκριση καταγωγής, αυτό το επιβάλλει η ιδεολογία μας που είναι φιλελεύθερη. Εμείς είμαστε εκείνοι που στηρίζουμε το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να συμμετέχει στην κοινωνική, στην οικονομική και στην πολιτιστική ζωή του τόπου χωρίς να τον εμποδίζει η καταγωγή του, χωρίς να τον εμποδίζουν οι κάθε είδους προτιμήσεις του στην ιδεολογία, στη θρησκεία, αυτή είναι η ΝΔ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ