today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Π.Χρηστίδης: Ο κ. Τσίπρας, αντί για λιτή αφθονία, προσφέρει άφθονη λιτότητα

«Η Φώφη Γεννηματά το επανέλαβε, το είπε και ο κ. Παπανδρέου, ότι οποιαδήποτε συζήτηση για τον προοδευτικό χώρο είναι μία συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να γίνει σίγουρα σε χρόνο προεκλογικό και ειδικά με την καχυποψία, η οποία έχει επέλθει μετά τη στάση που έχει κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια και απέναντι στην παράταξη αλλά και απέναντι στους πρώην προέδρους και πρωθυπουργούς της παράταξής μας». Αυτήν τη θέση του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Ο κ. Χρηστίδης συμπλήρωσε πως «έχει πει, επίσης, η Φώφη Γεννηματά ότι μετά την ήττα που θα υποστεί η παρέα του Μαξίμου, θα ανοίξει ξανά εξ ανάγκης μία διαδικασία, η οποία θα αφορά στο μέλλον της προοδευτικής παράταξης. Ο κ. Τσίπρας βγαίνει ο ίδιος και όλα τα στελέχη γύρω του με μία τεράστια αλαζονεία και παριστάνουν ότι δεν ξέρουν τι έχει συμβεί στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ άσκησε έντονη κριτική στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας, αντί για λιτή αφθονία, προσφέρει άφθονη λιτότητα».

«Δεν συμφωνούμε ούτε με τον κύριο Τσίπρα ούτε με τον κ. Μητσοτάκη. Αν δούμε τις τελευταίες 15-20 ημέρες αυτά τα οποία έχουν ειπωθεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, είναι σαφές ότι έχουν πολλά κοινά, με κορυφαίο το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει άλλος Πρόεδρος Δημοκρατίας, προερχόμενος από τον προοδευτικό χώρο. Αυτό δεν έχει να κάνει με κάτι προσωπικό με τον κ. Παυλόπουλο, έχει να κάνει, όμως, με το τι εμείς πιστεύουμε πως πρέπει να συμβολίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» τόνισε.

Σχετικά με το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και τι θα γίνει με τη λειτουργία των κομμάτων που μετέχουν, ο κ. Χρηστίδης επισήμανε: «Δεν ζητάμε από κανέναν να καταργήσει το κόμμα του. Αυτό το οποίο λέμε είναι ότι θα έχουμε ενιαία λειτουργία με συγκεκριμένες αντιλήψεις. Εμείς θέλουμε ενιαία λειτουργία προς σαφή κατεύθυνση και νομίζω ότι αυτό το έχουμε καταφέρει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Απομένει η εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής για να το επιβεβαιώσει αυτό την Κυριακή του συνεδρίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ