today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Συνεδρίασε η Διυπουργική για την συνεργασία Ελλάδας – Σκοπίων

«Στόχος μας είναι να δώσουμε σάρκα και οστά στη Συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου και πρόεδρος της Ειδικής Διυπουργικής Επιτροπής για την εφαρμογή της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Σκοπίων, απευθυνόμενη σήμερα προς τα μέλη της Επιτροπής στην πρώτη συνεδρίαση της.

«Είμαστε εδώ» προσέθεσε «για να συντονίσουμε όλες τις συνέργειες, ώστε επ΄ ωφελεία των δυο πλευρών να φανεί το σημαντικότερο, που είναι η σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε το πολιτικό πλαίσιο που απαιτείται. Στοχεύουμε στη δική σας συμβολή ώστε οι συνεργασίες να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό».

Στην Ειδική Διυπουργική Επιτροπή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, συμμετείχαν γενικοί γραμματείς και γενικοί διευθυντές υπουργείων. Στις επόμενες συνεδριάσεις, αναμένεται να παρουσιαστούν συγκεκριμένες προτάσεις για συνέργειες στους τομείς της γεωργίας, της πολιτικής προστασίας, της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της βιομηχανίας, της παιδείας, της έρευνας και τεχνολογίας, της υγείας, των μεταφορών και της διασυνοριακής συνεργασίας. Η προώθηση των συνεργιών θα εξεταστεί, μεταξύ άλλων, μέσω της παροχής και ανταλλαγής τεχνογνωσίας καθώς και μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ