today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ε.Ράμα: Στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 27 χρόνων η ανεργία στην Αλβανία

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 27 ετών διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, σύμφωνα με όσα επισημαίνει, σε τηλεγράφημά του, το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΤΑ.

Ο κ. Ράμα υπογράμμισε ότι η αλβανική οικονομία βρίσκεται “στον σωστό δρόμο”, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για τη δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών επιχειρηματικής δραστηριοποίησης. Τόνισε δε ότι, η αύξηση των χαμηλών μισθών στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσω της αύξησης των επενδύσεων και της ανάπτυξης της οικονομίας.

Εξάλλου, ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σύνολο των επενδυτικών σχεδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο τη βελτίωση των κοινωνικών δομών, στα οποία δίνεται έμφαση στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των δομών υγειονομικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο κ. Ράμα αναφέρθηκε στο εθνικό πρόγραμμα ανακατασκευής 300 κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα, το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί στη διάρκεια της διακυβέρνησης της παρούσας κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Αλβανίας (INSTAT), το τέταρτο τρίμηνο του 2018, το ποσοστό της ανεργίας “άγγιξε” το 12,3%, έναντι 13,4% της αντίστοιχης περιόδου του 2017, 14,2% το δ’ τρίμηνο του 2016 και 17,3% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2015.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ