today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Π.Χρηστίδης: Ο κ. Τσίπρας να αντιμετωπίσει πρώτα την δεξιά στο εσωτερικό του κόμματός του

Σε συνέντευξη του στην εκπομπή “Μαζί το Σαββατοκύριακο” της ΕΡΤ1 , ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την για εφαρμογή δεξιών πολιτικών, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Ο κ. Τσίπρας να αντιμετωπίσει την δεξιά πρώτα στο εσωτερικό του κόμματος του.

θέλω να είμαι πολύ σαφής. Πρώτον έχω και έχουμε διαφορετική άποψη αυτό το οποίο είπε ο κ. Θεοχάρης, υπάρχει πολιτικό και κοινωνικό αποτύπωμα σε καθετί το οποίο σήμερα υπάρχει στην κοινωνία μας, και αυτό έχει χαρακτηριστικά τα οποία τέμνουν και οριζόντια και κάθετα τους πολίτες.

Αν αυτό ονομάζεται σήμερα κεντροαριστερά, ή αριστερά πρόοδος, ή συντήρηση αριστερά ή δεξιά, είναι κάτι το οποίο μπορώ να το συζητήσουμε.

Είναι πολύ διαφορετικό όμως όταν απευθυνόμαστε στα παιδιά τα οποία σήμερα αμείβονται με 200 και 300 ευρώ την ώρα, και καταλαβαίνω ότι χρειάζεται μία ριζική αλλαγή στη ζωή τους σε σχέση με αυτούς οι οποίοι θεωρούν ότι αυτό είναι μία κανονικότητα.

Αυτοί που το θεωρούν ως μία κανονικότητα είναι μία δεξιά αντίληψη σε σχέση με αυτούς οι οποίοι πιστεύουν ότι πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για να το αντιμετωπίσουμε. Λέει ο κ. θεοφύλακτος να αντιμετωπίσουμε τις δεξιές πολιτικές, συμφωνούμε, αυτές τις δεξιές πολιτικές όμως πρέπει πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ να τις αντιμετωπίσει πρώτα από όλα στο δικό του κόμμα.

Σήμερα στηρίζεται σε 145 βουλευτές και να σας πω και δυο πράγματα για τους προηγούμενους για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ . Λέει ο κ. Θεοφύλακτος απέναντι στις δεξιές πολιτικές, 145 βουλευτές που έχουν εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, πέντε βουλευτές με τους ΑΝΕΛ, μία βουλευτίνα η κα. Μεγαλοοικονόμου με τη γνωστή παρουσία στα πράγματα.

Αυτή είναι η δεξιά αντίληψη στα πράγματα.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ