today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Το Ουράνιο Τόξο ζητεί διδασκαλία «Μακεδονικών» στο ΠΑΜΑΚ

Συνεχίζει τις προκλήσεις το “Ουράνιο Τόξο” και ζητά αυτή τη φορά σε μια πρωτοφανή ενέργεια να εισαχθεί η “μακεδονική” γλώσσα στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών, αναφέρει το skai.gr.

Συγκεκριμένα το “Ουράνιο Τόξο” ζητά με επιστολή του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τη διδασκαλία… «Μακεδονικής γλώσσας» στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου.

Όπως ξεκαθάρισε ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ Στέλιος Κατρανίδης στον ΣΚΑΪ το Πανεπιστήμιο λέει όχι στο αίτημα, θεωρώντας ότι πρόκειται για απολύτως αντιδεοντολογική ενέργεια.

“Οι άνθρωποι που έχουν συντάξει την επιστολή δεν αντιλαμβάνονται πώς λειτουργούν τα πανεπιστήμια. Δεν δέχονται αιτήματα από συλλόγους, κόμματα, φορείς για τα προγράμματά τους, όποια μαθήματα θα βάλουν στα προγράμματα σπουδών τα διαμορφώνουν στη βάση επιστημονικών δεδομένων με άξονα τις ακαδημαϊκές τους προτεραιότητες” εξήγησε ο κ. Κατρανίδης.

“Πρώτη φόρα κατατίθεται τέτοιο αίτημα… Δεν απαντούμε στην επιστολή, θεωρούμε την κίνηση αντιδεοντολογική, και το ΥΠΕΠΘ να πρότεινε να εισάγουμε συγκεκριμένα μαθήματα στη διδασκαλία των φοιτητών μας θα το θεωρούσαμε αντιδεοντολογικό, ποσό μάλλον να μας το ζητεί κομματικός σχηματισμός”, σημείωσε ο πρύτανης.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ