today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Σήμερα το Eurogroup: Δύσκολη η έγκριση της δόσης

Ανοιχτά παραμένουν τα σενάρια για την απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας, ωστόσο, το επικρατέστερο σενάριο είναι πως δεν θα υπάρξει απόφαση για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Ο λόγος είναι πως η ελληνική κυβέρνηση μέχρι την Πέμπτη το βράδυ δεν είχε ολοκληρώσει όλες τις προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται η “Καθημερινή”. Το βασικό θέμα που παραμένει ανοιχτό είναι το νομοσχέδιο που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Οι εκπρόσωποι των θεσμών το θεωρούν ως μείζον θέματα καθώς ο νόμος που θα αποφασιστεί επηρεάζει άμεσα τη βιωσιμότητα των ελληνικών τραπεζών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας αν και η Ελλάδα δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή το ένα δισεκατομμύριο, η πιθανή καθυστέρηση της εκταμίευσης θα στείλει αρνητικό μήνυμα στις αγορές.

Ο ίδιος Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε ότι «η έκθεση της Επιτροπής δείχνει ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα, υπάρχουν μερικές μέρες ακόμη, θα δούμε τη Δευτέρα πού θα έχουμε φτάσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ