today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Θεσσαλονίκη: «Μουσαμάδες» αλά ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται… και για το αεροδρόμιο!

Τα «εγκαίνια… του μουσαμά» σε σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης, ήταν μόνο η αρχή για τον Αλέξη Τσίπρα, όπως φαίνεται.

Βλέπετε, ένα άλλο δημόσιο έργο, ο διάδρομος 10/28 του αεροδρομίου «Μακεδονία», ένα ακόμα έργο που πέρασε από κυκεώνα παλινωδιών, καθυστερήσεων και εμποδίων, πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του, αποτελώντας και συμβατική υποχρέωση του Δημοσίου έναντι της FRAPORT.   Ε, να μην κάνουμε ένα εγκαίνιο;

Όλες οι διαρροές και οι τοποθετήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, συγκλίνουν στο ότι το έργο «θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί προς χρήση περί τα τέλη Μαρτίου», αλλά ίσως καθυστερήσει λίγους μήνες ακόμα η ένταξή του στην καθημερινότητα του, λόγω… γραφειοκρατικών διαδικασιών που έχουν να κάνουν με τη διεθνή πιστοποίηση του αεροδιαδρόμου.

Έλα όμως, που δεν είναι έτσι ακριβώς…

Βλέπετε, όλο αυτό το κλίμα που διαμορφώνεται εξυπηρετεί άριστα  το σχέδιο που εξυφαίνεται –σύμφωνα με πληροφορίες του thePresident–  στο Μέγαρο Μαξίμου   για μια ακόμα προεκλογική φιέστα εγκαινίων στη Θεσσαλονίκη.

Μόνο που η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που περιγράφεται. Σύμφωνα, με έγκυρες πηγές του thePresident, η μη δυνατότητα ένταξης του νέου διαδρόμου στην καθημερινή λειτουργία του αεροδρομίου τον Μάρτιο, ελάχιστα σχετίζεται με την διαδικασία διεθνούς πιστοποίησης, αφού, πολύ απλά, το έργο… δεν θα είναι έτοιμο.

Συγκεκριμένα,  μετά το τέλος Μαρτίου, θα παραμένει σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση του ηλεκτρομηχανολογικού σκέλους του έργου (φωτισμοί, σημάνσεις, κλπ), γεγονός που σημαίνει ότι η παράδοσή του προς χρήση, δεν μπορεί να γίνει πριν το τέλος του 2019 που θα έχουν –καλώς εχόντων των πραγμάτων- ολοκληρωθεί και οι εν λόγω εργασίες.

Αυτό βέβαια, ουδόλως εμποδίζει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια ακόμα φιέστα «μουσαμαδένιων» εγκαινίων.  Νωρίς όμως, γιατί άμα πέσει ο ήλιος, θα είναι σκοτεινός διάδρομος…

Β.Μωυσής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ