today-is-a-good-day
17.9 C
Athens

Γ.Πατούλης: Λαϊκισμός και ψέματα από την κ. Δούρου

Εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, με τον πρώτο να την εγκαλεί για «λαϊκισμό και ψέματα» και να απορεί γιατί δεν έχει παραιτηθεί «όπως είχε υποσχεθεί ότι θα έκανε εάν δεν κλείσει τη Φυλή και δεν λύσει το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της Δυτικής Αττικής».

Σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «μετά από 4,5 χρόνια η Φυλή είναι ανοικτή και δεκάδες συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες της Μάνδρας και στη φωτιά στο Μάτι», ενώ η κ. Δούρου «ζητά υποκριτικά από τους συν-υποψηφίους της debate».

Παράλληλα, καλεί τους πολίτες να επιλέξουν τις «δυνάμεις της ευθύνης, της συνέπειας και του έργου», που εκπροσωπεί η παράταξη του «Νέα Αρχή για την Αττική» και παραθέτει σειρά ζητημάτων, που με το χειρισμό της κ. Δούρου διαφωνεί.

Ουσιαστικά πρόκειται για ανταπαντήσεις στις πρόσφατες τοποθετήσεις της περιφερειάρχη ως προς το έργο της και την κριτική της προς το έργο που «δεν επιτέλεσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης και δήμαρχος Αμαρουσίου στην περιοχή του», με χθεσινές διαρροές από την Περιφέρεια Αττικής. Οι χθεσινές διαρροές ήταν «απάντηση» σε προηγούμενη ανακοίνωση του κ. Πατούλη με την οποία αμφισβητούσε και χαρακτήριζε, μεταξύ άλλων, «αόρατο» το συνολικό έργο της περιφερειάρχη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες από τις τοποθετήσεις της κ. Δούρου στις οποίες ανταπαντά με διαφορετική οπτική ο κ. Πατούλης και αφορούν σε ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, των υγρών αποβλήτων, της χρηματοδότησης έργων στο Μαρούσι, τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας κ.λπ.

Για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη βεβαίωση της περιφερειάρχη ότι «γίνεται κανονικά, με ασφάλεια, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα», ο κ Πατούλης ανταπαντά ότι «το 2017 η κ. Δούρου διαπίστωσε τον επερχόμενο κορεσμό του ΧΥΤΑ Φυλής, γι’ αυτό αδειοδότησε και ανέθεσε μέσω του ΕΣΔΝΑ τις εργασίες επέκτασης του, που, σύμφωνα με την μελέτη, έδινε 2 επιπλέον προβληματικά έτη “ζωής” στον ΧΥΤΑ». Με την ευκαιρία, ζητά τα ακριβή στοιχεία για την υπολειπόμενη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής και ενημέρωση για το στάδιο υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (ΠΕΣΔΑ). Ο κ. Πατούλης αναγνωρίζει ότι «ο νέος ΠΕΣΔΑ περιλαμβάνει δράσεις μείωσης του όγκου των απορριμμάτων, της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης», και θέτει το ερώτημα γιατί η Περιφέρεια δεν χρηματοδότησε καμία δράση (καφέ κάδο, γωνιά ανακύκλωσης, πράσινο σημείο).

Σε προηγούμενες ερωτήσεις της περιφερειάρχη για το έργο του δημάρχου Αμαρουσίου ως προς τις δράσεις ανακύκλωσης που υλοποιήθηκαν στο δήμο Αμαρουσίου, ο κ. Πατούλής δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι «το Μαρούσι είναι ο πρώτος δήμος της χώρας που εφαρμόζει 12 εναλλακτικά ρεύματα ανακύκλωσης και ότι έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων». Διαψεύδει, δε, τον υπαινιγμό ότι είναι υπέρ της καύσης των απορριμμάτων και καταλόγισε ευθύνη στην Περιφέρεια για τα πλημμυρικά φαινόμενα στο Μαρούσι εξαιτίας της «καθυστέρησης στην οριοθέτηση και διευθέτηση» του ρέματος Σαπφούς.

Αναφορικά με την πυρκαγιά στο Μάτι, ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι κανείς ποτέ δεν ζήτησε από την κ. Δούρου να «σβήσει» πυρκαγιές. Όμως, συνεχίζει, «έχει ευθύνες για την αποτελεσματική ή μη λειτουργία του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, που οφείλει να συντονίζει». Θεωρεί «προφανές» ότι η κ. Δούρου «αποποιείται των ευθυνών της», όπως επίσης και ότι λέει «ψέματα για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων της Αττικής και τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας». Τέλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης ζητά να ενημερωθεί για τα «ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας Αττικής και από ποιες πηγές θα χρηματοδοτηθεί το φιλόδοξο, «προεκλογικό της πρόγραμμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ