Μ. Κεφαλογιάννης: «Το Κράτος Δικαίου με τις ενέργειες της κυβέρνησης πλήττεται ανεπανόρθωτα»

«Μας φοβίζει η άνοδος του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού» τονίζει στην «F&M Voice» ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, επισημαίνοντας ενόψει των ευρωεκλογών ότι «αυτό το κύμα του λαϊκισμού θα πρέπει να σαρωθεί πολιτικά και εκλογικά. Ο λαϊκισμός σήμερα δεν απειλεί τη συνοχή της Ευρώπης μόνο. Απειλεί, κυρίως, την ίδια τη Δημοκρατία». Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και εκ νέου υποψήφιος για το ευρωκοινοβούλιο σημειώνει για τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι «οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας έχουν απόλυτη γνώση των διαφωνιών της Νέας Δημοκρατίας και τις σέβονται απολύτως».

Ενόψει, δε, των εθνικών εκλογών εκτιμά ότι «θα είναι οι πιο βρώμικες εκλογές», καθώς «το Κράτος Δικαίου, με τις ενέργειες της κυβέρνησης, πλήττεται ανεπανόρθωτα».

«Η Ενωμένη Ευρώπη μας χάρισε 70 και πλέον χρόνια ειρήνης και καλής και ποιοτικής Δημοκρατίας. Και σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, την καλύτερη Δημοκρατία που έχουμε βιώσει από την μεταπολίτευση και μετά» αναφέρει ο κ.Κεφαλογιάννης .

«Θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η ευημερία των πολιτών της. Το κοινωνικό κράτος. Μας φοβίζει η άνοδος των άκρων, από όπου κι αν προέρχονται. Μας φοβίζει η άνοδος του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού. Που δεν έχει χρώματα, ιδεολογίες, κόμματα. Που διαπερνά οριζόντια το πολιτικό σύστημα . Με ξεπερνά το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για ακροδεξιά παρέκκλιση (;) και για νεοφιλελεύθερες προσεγγίσεις. Μάλλον, κάποιο άλλο κόμμα στην Ελλάδα κυβερνούσε τέσσερα χρόνια τη χώρα με ακροδεξιό σύμμαχο, εφαρμόζοντας τις πιο αντιδραστικές και εθνικά επιζήμιες πολιτικές στη χώρα μας. Απλώς, σκιαμαχούν και «εφευρίσκουν» εχθρούς. Το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι να διχάσουν τον ελληνικό λαό. Αυτό το κύμα του λαϊκισμού θα πρέπει να σαρωθεί πολιτικά και εκλογικά.

Ο λαϊκισμός σήμερα δεν απειλεί μόνο τη συνοχή της Ευρώπης. Απειλεί κυρίως την ίδια τη Δημοκρατία». Για τη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη με αυτή την εθνικά επιζήμια συμφωνία. Που εκχωρεί ταυτότητα, γλώσσα και εθνότητα στους Σκοπιανούς. Η σημερινή κυβέρνηση, δυστυχώς για τον τόπο μας, ενεργώντας ως επισπεύδουσα, προχώρησε σε μυστικές διαπραγματεύσεις, αποκαθηλώνοντας την παράδοση της μεταπολίτευσης, που ήθελε απόλυτη συναίνεση από τα κόμματα για τα εθνικά μας θέματα. Μας κουνάει, μάλιστα, και το δάχτυλο χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που δεν τολμούν να εκφέρουν ούτε οι Σκοπιανοί.

Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας έχουν απόλυτη γνώση των διαφωνιών της Νέας Δημοκρατίας. Και τις σέβονται απολύτως. Η διαφορετική τους προσέγγιση στο ζήτημα έχει να κάνει όχι με τα εθνικά μας δίκαια, αλλά διότι πιστεύουν ότι μία εστία μη σταθερότητας στην περιοχή μας έπαψε να υπάρχει. Με αυτή τη Συμφωνία, όχι μόνο δεν επιλύονται προβλήματα, αλλά δημιουργούνται και άλλα πολύ μεγαλύτερα…», υπογραμμίζει ο κ.Κεφαλογιάννη