today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Με άρωμα δεξιάς διεύρυνσης το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Άρωμα “δεξιάς” διεύρυνσης συνοδεύει τα ονόματα που ανακοίνωσε σήμερα η Ν.Δ. και τα οποία περιλαμβάνονται στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Από τις μεταγραφές ξεχωρίζουν ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, ο οποίος αφήνει τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου και εντάσσεται στη Ν.Δ. Ο σεισμολόγος ήταν υποψήφιος επικρατείας του κόμματος του Πάνου Καμμένου, ο οποίος όταν αποφάσιζε να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ χαρακτήριζε τη Ν.Δ. μέρος του σάπιου πολιτικού συστήματος που ξεπούλησε τα όνειρά του, χαρακτηρίζοντας τους τότε πολιτικούς του αντιπάλους ως προσκυνημένους στην Τρόικα.”

Ο Άκης Τσελέντης σε ανέμελες στιγμές με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τον τότε Εκπρόσωπο Τύπου Τ.Κουίκ

Η δεύτερη μεταγραφή, είναι αυτή του γνωστού αρθρογράφου του capital.gr Άγη Βερούτη ο οποίος είχε διατελέσει για ένα διάστημα αντιπρόεδρος του κόμματος “Δημιουργία Ξανά” και στέλεχος της ΔΡΑΣΗΣ, μέχρι το 2015 όταν και εντάχθηκε στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. ως υποψήφιος βουλευτής της στη Β΄Αθήνας.

Τέλος η τρίτη μεταγραφή είναι αυτή του δικηγόρου Γιάννη Ανδρουλάκη ο οποίος ήταν Γ.Γ. της Δράσης, του κόμματος που ίδρυσε ο Στέφανος Μάνος και στις τελευταίες εκλογές συνεργάστηκε με το Ποτάμι.

«Τα τελευταία χρόνια, είχα την ευκαιρία, από την θέση του Γενικού Γραμματέα της Δράσης, να συμμετάσχω ενεργά στην προσπάθεια ανάδειξης των πραγματικών προβλημάτων και επεξεργασίας των αναγκαίων μεταρρυθμιστικών λύσεων για την επανεκκίνηση της Δημόσιας Διοίκησης και της οικονομίας. Γι’ αυτό υπερασπίζομαι δημόσια, με αρθρογραφία αλλά και συμμετοχή σε πολιτικές και επιστημονικές ημερίδες, τις ιδέες της πολιτικής ελευθερίας, της οικονομίας της αγοράς και της ανοιχτής κοινωνίας. Η απόφασή μου να αναμειχθώ ενεργότερα με την πολιτική και η ανταπόκρισή μου στην τιμητική πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται πρωτίστως στην πίστη μου στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη», αναφέρει στην παρουσίαση της υποψηφιότητάς του για την Ευρωβουλή ο κ. Ανδρουλάκης.

Παρά τις μετεγγραφές, το ψηφοδέλτιο συνεχίζει να έχει έντονο παραταξιακό χαρακτήρα, με τη συμμετοχή του πρ. Προέδρου του κόμματος Β.Μειμαράκη, και του ιστορικού προέδρου της ΟΝΝΕΔ Β.Μιχαλολιάκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ