today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Κ.Μπακογιάννης: Να γίνει η Αθήνα μία δημοκρατική πόλη, με τους πολίτες της να αισθάνονται ασφαλείς

Να γίνει η Αθήνα μία δημοκρατική πόλη, με τους πολίτες της να αισθάνονται ασφαλείς, και να σταματήσει η τωρινή μετοίκηση των κατοίκων της σε άλλους δήμους, στοχεύει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα newsit.gr.

Ο κ. Μπακογιάννης περιέγραψε τον σχεδιασμό του για μία Αθήνα φωτεινή, προσβάσιμη, καθαρή και ασφαλή, σημειώνοντας: «Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να γίνει η Αθήνα μία δημοκρατική πόλη. Δεν μιλάω θεωρητικά και αφηρημένα, δεν έχει κανένα νόημα αυτό. Γιατί η δημοκρατία μας κρίνεται στην πράξη. Μία δημοκρατική πόλη είναι μία πόλη όπου δεν βασιλεύει το σκοτάδι. Είναι μία πόλη φωτεινή που δεν φοβόμαστε για τα παιδιά μας, αλλά μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ελεύθερα στον δρόμο, όπου υπάρχει προσβασιμότητα. Μία πόλη με δημόσιο χώρο που θέλεις και μπορείς να τον ζεις».

Ακόμη, επισήμανε ότι τα τελευταία 15 χρόνια έχουν φύγει από την Αθήνα δύο στους πέντε μόνιμους κατοίκους. Ενόψει της ανακοίνωσης των υποψηφίων δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων, δήλωσε ότι η προσπάθεια του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» είναι αυτοδιοικητική: «Αυτό σημαίνει ότι θα δείτε μία παράταξη, η οποία θα έχει όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Με ανθρώπους από διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες, που όμως όλοι έχουμε έναν κοινό προορισμό: Να ανεβάσουμε την πόλη ψηλότερα», εξήγησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ