today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ισπανία: Μαίνονται οι πυρκαγιές στον βορρά, που προκάλεσαν οι υψηλές θερμοκρασίες

Εκατοντάδες πυροσβέστες και στρατιώτες επιχειρούν σήμερα στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας για να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που μαίνονται και πυροδότησαν οι ισχυροί άνεμοι κι οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, ενώ κατάφεραν να μειώσουν τον αριθμό των μετώπων σε λιγότερα από 50 απόψε το βράδυ στις Αστούριες.

Τουλάχιστον 300 πυροσβέστες και μέλη των ενόπλων δυνάμεων, με τη συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών, έδωσαν μάχη με 99 εστίες στην κοινότητα των Αστουριών καταφέρνοντας να περιορίσουν τον αριθμό των μετώπων σε 47 έως το βράδυ της Δευτέρας, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της περιοχής.

Άλλες 18 πυρκαγιές ξέσπασαν στη γειτονική κοινότητα Κανταβρία.

Τις δασικές πυρκαγιές, στις οποίες δεν έχει τραυματιστεί κανένας άνθρωπος, αναζωπύρωσαν οι νότιοι άνεμοι με ριπές έως τα 100 χλμ/ώρα και οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σε μια περιοχή με υγρό κλίμα συνήθως τον χειμώνα, επισημαίνουν οι τοπικές αρχές.

Την Κυριακή, ο υδράργυρος ανήλθε στους 25 βαθμούς κελσίου στο Χιχόν, τη μεγαλύτερη πόλη των Αστουριών.

Σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση, ο κίνδυνος πυρκαγιάς ήταν σήμερα «πολύ αυξημένος» ή και «εξαιρετικά υψηλός» σε ορισμένα τμήματα των Αστουριών.

Ο πρόεδρος της Κανταβρίας, Μιχέλ Άνχελ Ρεβίλα, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, την ώρα που οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για αύριο «πολύ ισχυρούς ανέμους».

«Πρόκειται για μια φοβερή τραγωδία» είπε ο ίδιος σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ