today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Δ.Παπαδημούλης: Μονόδρομος ο διάλογος και η συνεργασία ανάμεσα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις

«Ο διάλογος και η συνεργασία ανάμεσα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, χωρίς αποκλεισμούς, είναι μονόδρομος αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ.

Μιλώντας για τη σημερινή εκδήλωση, που διοργανώνει η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, είπε ότι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, που ενδιαφέρονται να αντιμετωπίσουν τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά και εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση του ΚΙΝΑΛ να μην συμμετάσχει, αλλά και για το «απαγορευτικό» του Κινήματος, «ώστε να μην παραστεί κανείς σε αυτή την εκδήλωση».

«Πιστεύω ότι θα αποδειχθεί πολύ σύντομα ότι όσο πιο γρήγορα “ξεκολλήσει” η Φώφη Γεννηματά από τη μετατροπή του κόμματός της σε μια ιδιότυπη συνιστώσα της ΝΔ, τόσο το καλύτερο και για τη χώρα και για το ΚΙΝΑΛ» είπε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο πατέρας της, ο Γιώργος Γεννηματάς, θα χρησιμοποιούσε ποτέ εναντίον της Αριστεράς τις διατυπώσεις που χρησιμοποιεί η Φώφη».

 

Μιλώντας για το ΕΛΚ, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι όσο «κρατά τον Όρμπαν στις γραμμές του, θα υφίσταται και μεγαλύτερη πολιτική ζημιά, καθώς ο Όρμπαν είναι γέφυρα μεταξύ μιας ακροδεξιάς με μια δεξιά, που μετατοπίζεται ολοένα και περισσότερο προς τα δεξιά, και δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροδεξιά που εκπροσωπεί ο Γιούνκερ».

Πρόσθεσε επίσης ότι περιμένει με ενδιαφέρον την αντίδραση του Κ. Μητσοτάκη και των κορυφαίων στελεχών του ΕΛΚ στην «προσβλητική και “πατεντάτα” ακροδεξιά στάση και καμπάνια» του Β. Όρμπαν, ο οποίος «αποκάλεσε όλους όσοι του ασκούν κριτική και ζητούν την αποπομπή του, ως “χρήσιμους ηλίθιους της Αριστεράς”».

Επίσης, χαρακτήρισε τον κ. Μπαρόζο «τον πιο αποτυχημένο και τον πιο φιλελεύθερο πρόεδρο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», που «ξεκίνησε Μαοϊκός και κατέληξε όχι απλά ακραία νεοφιλελεύθερος, αλλά και παντελώς αναξιόπιστος», λέγοντας ακόμα, ότι «το κύρος του στις Βρυξέλλες μεταξύ των τέως ομολόγων του είναι μηδενικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ