today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Α. Κοτσακάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει από πασοκοποίηση

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει από πασοκοποίηση. Και δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ΠΑΣΟΚ”, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τα Νέα” ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κοτσακάς και εξηγεί ότι “δεν μπορεί γιατί είναι άλλα τα χαρακτηριστικά σήμερα της ελληνικής κοινωνίας και δεν πρέπει γιατί είναι απαραίτητο να παραμείνει στο χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς”. “‘Αλλωστε, γιατί να μιλάμε για πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και να μην βλέπουμε το ενδεχόμενο συριζοποίησης της εναπομείνασας εκλογικής βάσης του ΚΙΝΑΛ;” σημειώνει.

Σε ερώτηση για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετακινηθεί στις ράγες της σοσιαλδημοκρατίας απαντά “όχι βέβαια. Είδαμε τι συνέβει με την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία και τη συρρίκνωσή της” και επαναλαμβάνει ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι κόμμα της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ριζοσπαστικής Αριστεράς”.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεννόησης με το ΚΙΝΑΛ ο κ. Κοτσακάς επισημαίνει ότι “επανειλημμένα έχουμε απευθυνθεί στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και η πρόταση είναι πάνω στο τραπέζι. Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι έχει κάνει άλλες επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα” και συμπληρώνει “είναι κατά κύριο λόγο άθροισμα αξιωματούχων που πρωτίστως αγωνιούν για την αναπαραγωγή της προσωπικής τους εξουσίας. Με το μεσαίο όμως στελεχικό δυναμικό και τη βάση του ΚΙΝΑΛ σαφώς και υπάρχει πεδίο συνεννόησης, και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ