today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Έπιασε το όριο για το Τόκυο 2020 ο Α. Χρήστου

Νωρίτερα δεν γινόταν… Η 1η Μαρτίου 2019 αποτελεί την εναρκτήρια ημέρα της περιόδου επίτευξης ορίων πρόκρισης για τα αγωνίσματα κολύμβησης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και με το… καλημέρα ο Απόστολος Χρήστου εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο μεγάλο ραντεβού του 2020, χάρη στο 53.77 που έκανε στα 100μ. ύπτιο, κατά την 1η ημέρα των χειμερινών αγώνων στο ΟΑΚΑ.

Η επίδοση αυτή είναι καλύτερη από το υψηλό όριο που έχει θέσει η FINA (53.85) και διασφαλίζει την πρόκριση του Έλληνα πρωταθλητή στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, από τη στιγμή που οι χειμερινοί αγώνες έχουν εγκριθεί από τη διεθνή ομοσπονδία ως μίτινγκ κριτήριο για την πρόκριση.

Για την επιτυχία του, ο Χρήστου έκανε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του ερασιτέχνη Ολυμπιακού (στον οποίο ανήκει). «Ήταν μία πολύ καλή εμφάνιση. Ήταν στο μυαλό μου να πιάσω νωρίς το όριο για του Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί αυτό ήρθε σε μια περίοδο που ο όγκος της προπόνησης είναι μεγάλος και η ξεκούραση ουσιαστικά λίγη. Σίγουρα θέλω να κολυμπήσω το 2020 στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στα 200μ. ύπτιο και πιστεύω ότι και αυτό θα έρθει γρήγορα. Φέτος έχουμε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κορέα και θέλω να κολυμπήσω όσο πιο γρήγορα μπορώ και σε αυτή τη διοργάνωση», ανέφερε ο “ χάλκινος” πρωταθλητής Ευρώπης.

Στο μεταξύ, ακόμη ένα όριο σημειώθηκε στην πρεμιέρα των χειμερινών αγώνων, με τον 17χρονο Δανιήλ Γιουρτζίδη του Εθνικού να κάνει 2:04.26 στα 200μ. μικτή ατομική και να πιάνει το όριο της ΚΟΕ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων, που θα γίνει το καλοκαίρι στο Καζάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ