today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Τζανακόπουλος: Η πολιτική μάχη είναι ανοιχτή-Βορίδης: Ο πήχης της ΝΔ, στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

«Η πολιτική μάχη είναι απολύτως ανοιχτή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές» είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, τόνισε πως πρώτη θα είναι η ΝΔ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα αποτελέσματα στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι «εξαιρετικά κακά» για τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας και οι δύο στον τηλεοπτικό σταθμό “Open” και στην Έλλη Στάη.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «εικονική πραγματικότητα» την εικόνα που έχει προσπαθήσει να δείξει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι υπάρχει ένα τεράστιο κοινωνικό ρεύμα που τον ακολουθεί και παρατήρησε ότι η ΝΔ έχει «αυτοπαγιδευτεί» στην ίδια τη στρατηγική της.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κατάσταση για την κυβέρνηση, σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα βελτιώνεται με το πέρασμα του χρόνου και θα είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ η σύγκριση με τη ΝΔ σε προγραμματικό επίπεδο και θα κερδίζει συνεχώς έδαφος στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές, για τις οποίες επικαλέστηκε τη δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ότι θα γίνουν τον Οκτώβριο.

Ο κ. Βορίδης, από την πλευρά του, επισήμανε ότι ο πήχης της ΝΔ είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις κάλπες και μια καθαρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ