Ε.Σ.Α.μεΑ.: Έρευνα εδώ και τώρα για το θάνατο της 15χρονης στο ΠΙΚΠΑ Βούλας

936

Την πλήρη και άμεση διερέυνηση των αιτίων και των συνθηκών του θανάτου του 15χρονου κοριτσιού στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, ζητά με ανακοίνωσή της η Ε.Σ.Α.μεΑ., επισημαίνοντας ότι αναμένει την δημοσίευση του πορίσματος.

Η ανακοίνωση είναι η εξής:

«15 χρονών νεκρή στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, η Έλλη είχε περάσει σχεδόν όλη της τη ζωή στο γνωστό ίδρυμα Λεχαινών. Ο αιφνίδιος θάνατός της συγκλόνισε ολόκληρη την αναπηρική οικογένεια, καθώς δεν είναι ο πρώτος που προέρχεται μέσα από ένα περιβάλλον εγκατάλειψης.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά το σεβασμό στη μνήμη της ως ελάχιστο φόρο τιμής. Ταυτόχρονα απευθύνει διάβημα προς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής, στο οποίο ανήκει το ΠΙΚΠΑ Βούλας, και προσωπικά στη διοικήτριά της να διενεργήσει άμεσα ΕΔΕ: τόσο για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθε ο άδικος χαμός της Έλλης, όσο και για να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Αναμένουμε τη δημοσίευση του πορίσματος προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά οπουδήποτε_, σε κάθε δομή κλειστής περίθαλψης όπου διαβιούν άτομα με βαριές αναπηρίες.»