today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Π.Καμμένος: Η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει τον ασκό του Αιόλου

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε σημερινή του συνέντευξη στον ρ/σ Real FM κληθείς να σχολιάσει σχετικό δημοσίευμα του BBC είπε ότι ανέμενε κάτι τέτοιο και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο οι ΑΝΕΛ «από την πρώτη στιγμή σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ είπαν ότι η παραχώρηση του όρου “Μακεδονία” θα ανακινήσει θέματα που θα μας γυρίσουν στην εποχή του Εμφυλίου Πολέμου».

«Η θεωρία της “Μακεδονίας του Αιγαίου” ήταν το θεώρημα του Μουσολίνι, το οποίο εν συνεχεία υιοθέτησε ο Τίτο και από τον Τίτο και μετά έγινε το κύριο θέμα εκείνων που πολέμησαν στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου στα βουνά της Μακεδονίας. Θυμίζω τις θέσεις του Μάρκου Βαφειάδη, τις αποφάσεις του ΚΚΕ τότε και θα πω πως δυστυχώς ορισμένοι από την Αριστερά νομίζουν ότι ήλθε η ώρα να πάρουν πίσω το αίμα τους από την εποχή εκείνη», είπε.

Ο Π. Καμμένος σημείωσε ότι «το θέμα της μειονότητας θα άνοιγε έτσι από τη στιγμή που στα προηγούμενα χρόνια γνωρίζαμε τις οργανώσεις τύπου “Ουράνιο Τόξο”, “Βοσκόπουλου”, τις περίφημες συγκεντρώσεις και χορούς που κατά καιρούς βλέπαμε στις περιοχές της Καστοριάς και της Φλώρινας και θεωρώ ότι, δυστυχώς, δικαιωνόμαστε με τη θέση που είχαμε πάρει».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε, απαντώντας σε δημοσιογραφική παρατήρηση, ότι παρότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που μιλούν τη σλαβική αυτή διάλεκτο έχουν ελληνική συνείδηση και είναι Έλληνες, εντούτοις «υπάρχουν κάποιοι τύπου “Βοσκόπουλου” και “Ουρανίου Τόξου” που πάντα προσπαθούσαν να διατηρήσουν αυτού του είδους τη διεκδίκηση, η οποία δεν είναι διεκδίκηση “κάποιων ανθρώπων”, αλλά ένα σχέδιο που σχεδιάστηκε επί Μουσολίνι, εφαρμόστηκε επί Τίτο και μέχρι κάποια εποχή είχε υιοθετηθεί και από την ελληνική Αριστερά».

Πρόσθεσε ότι όταν παραδίδεται ο όρος «Μακεδονία» είναι «φυσικό εκείνοι που σχεδίασαν και διατήρησαν τέτοια θέματα όλα αυτά τα χρόνια “βλέποντας κιόλας να αλλάζουν σύνορα στην Ευρώπη να τα ανοίγουν».

«Όταν εγώ μιλώ για τον Σόρος και την παγκοσμιοποίηση γι’ αυτό ακριβώς μιλώ. Όλες οι ΜΚΟ του Σόρος στόχο έχουν την κατάργηση των εθνών-κρατών με τη δημιουργία ψευδομειονοτικών θεμάτων», τόνισε υπενθυμίζοντας «τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, το τι έγινε στο Κόσσοβο και τον ρόλο που έπαιξαν στην Ουκρανία».

«Θα δούμε τώρα τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αλβανίας και ΝΑΤΟ προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδια», είπε ο Π. Καμμένος επικαλούμενος και δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Βουλγαρίας όπου καταγγέλλονται σενάρια αλλαγής συνόρων.

Ο Π. Καμμένος επισήμανε ότι το άρθρο 3 της Συμφωνίας των Πρεσπών που «επικαλείται μειονότητες» ενετάχθη στη Συμφωνία «μετά τη διαπραγμάτευση των εθνικιστών βουλευτών που ψήφισαν υπέρ αυτής» και έκανε λόγο για «αλλοίωση της Συμφωνίας που δίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επικαλεστεί τη Συμφωνία της Βιέννης προκειμένου να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και φοβάμαι πολύ ότι θα αποσταθεροποιήσει και τα Βαλκάνια, αλλά μπορεί και την Ελλάδα», τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «επιμένει ότι δεν ήταν θέση του Κώστα Καραμανλή η παραχώρηση του όρου “Μακεδονία” με γεωγραφικό προσδιορισμό και ότι αυτό αποτελούσε θέση που η κ. Μπακογιάννη προσπαθούσε να περάσει στη ΝΔ».

Ανέφερε ότι την επίσημη θέση της χώρας δεν τη διαμορφώνουν τα κόμματα, αλλά οι πρόνοιες του Συντάγματος και επί του προκειμένου «η απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, με τους αρχηγούς των κομμάτων».

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για όσα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην Κόνιτσα όπου «κάλεσε τη γειτονική χώρα να απέχει από κάθε είδους αλυτρωτική διάθεση ή διεκδίκηση γιατί διαφορετικά θα υπάρξει πρόβλημα στην ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ» και σημείωσε ότι καμμία αλλαγή στην εθνική θέση δεν μπορεί να γίνει «αν δεν υπάρξει, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου είτε να επιβεβαιωθεί η τότε θέση είτε η τώρα».

Επισήμανε, επίσης, ότι για τη γειτονική χώρα δεν είχε τόση σημασία η αναγνώρισή της από σειρά κρατών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, όση είχε «το τι θα έκανε η Ελλάδα, για να δημιουργήσουν θέματα, και αυτό το έγκλημα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα έκανε και η ΝΔ».

Αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές, είπε ότι οι ΑΝΕΛ είναι το «μόνο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα το οποίο τάσσεται κατά της γερμανικής Ευρώπης και του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών» και θα υπερασπιστούν την Ευρώπη των εθνών-κρατών.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο διαχωρισμός των πολιτικών δυνάμεων είναι οριζόντιος και συνίσταται πλέον μεταξύ των υπερασπιστών της παγκοσμιοποίησης και εκείνων των εθνών-κρατών.

Στις δυνάμεις υπέρ της παγκοσμιοποίησης συμπεριέλαβε και τη «Δράση» του κ. Σκυλακάκη «που αυτή τη στιγμή συνενώθηκε με τη ΝΔ».

Είπε ότι δεν ήταν λάθος η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ κράτησαν έντιμη στάση και δεν υποχώρησαν παρά το μεγάλο πολιτικό κόστος, ενώ «ο κ. Τσίπρας επέλεξε για να έχει 151 βουλευτές, να πάρει βουλευτές από τους ΑΝΕΛ και οι ΑΝΕΛ να απολέσουν ακόμα και την ιδιότητα του κοινοβουλευτικού κόμματος».

Εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές θα σημειωθεί μεγάλη αλλαγή του πολιτικού χάρτη και θα διαμορφωθεί χώρος νέων ισορροπιών, στον οποίο οι ΑΝΕΛ θα παίξουν κομβικό ρόλο.

«Εμείς θέλουμε να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με σταθερότητα για τα επόμενα 8 χρόνια, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στις κόκκινες γραμμές μας. Τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων θα περνούσαν πολύ πιο εύκολα αν δεν ήταν στη Βουλή ο Καμμένος», κατέληξε στη συνέντευξή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ