today-is-a-good-day
21.8 C
Athens

Γ.Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση να αντιδράσει για το δημοσίευμα του BBC

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος υπογράμμισε πως το χθεσινό δημοσίευμα του BBC επιβεβαιώνει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της ΝΔ για τις επιζήμιες συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Το πρόβλημα είναι το εισαγωγικό κομμάτι του δημοσιεύματος, ότι δηλαδή με τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχει εμμέσως αναγνωριστεί η υπόσταση μακεδονικής ταυτότητας και Γλώσσας. Και το δημοσίευμα αυτό δυστυχώς, έρχεται να μας επιβεβαιώσει», υπογραμμίζει ο βουλευτής της Β’ Αθηνών, επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΘΕΜΑ”.

«Το δημοσίευμα αν αφορούσε μόνο αυθαίρετες εκτιμήσεις θα ήταν εύκολη η αντιμετώπισή του. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι το εισαγωγικό του κομμάτι, ότι δηλαδή με τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχει εμμέσως αναγνωριστεί η υπόσταση μακεδονικής ταυτότητας και Γλώσσας. Και το δημοσίευμα αυτό δυστυχώς, έρχεται να μας επιβεβαιώσει», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ακόμα ότι «Το δημοσίευμα μπορεί να είναι μεμονωμένο, αλλά μπορεί και να κρύβει μια λανθασμένη αντίληψη των πραγμάτων που τείνει να υιοθετηθεί και από την Ευρώπη ή αλλού. Εδώ μιλάμε ξεκάθαρα για μια νέα μορφή αλυτρωτισμού. Για πρώτη φορά η ίδια η Ελλάδα αναγνωρίζει τη μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική ταυτότητα, αυτό τονίζαμε στη συζήτηση πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το BBC δεν είναι μια περιφερειακή τοπική εφημερίδα, είναι ένα πρακτορείο με διεθνή επιρροή και κύρος. Η ΝΔ πήρε θέση, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τα πράγματα».

«Πώς θα το αντιμετωπίσει αυτό η ελληνική κυβέρνηση, όταν έχει αποδεχτεί την μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα; Η κυβέρνηση όφειλε και οφείλει να αντιδράσει για να σταματήσουν αυτά τα δημοσιεύματα», ανέφερε τέλος ο κ. Κουμουτσάκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ