today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Ρουβίκωνας: Νέα επίθεση με βαριοπούλες σε πολυκατάστημα

Επίθεση με βαριοπούλες στα κεντρικά γραφεία πολυκαταστήματος πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Όπως δείχνει και το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αναρχική συλλογικότητα, τουλάχιστον 7 άτομα μετείχαν στην καταδρομική επίθεση, σπάζοντας τις τζαμαρίες του κτιρίου και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σε προκήρυξή τους που δημοσίευσαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν ότι ο λόγος που επελέγη το συγκεκριμένο πολυκατάστημα ήταν επειδή πρωταγωνιστεί «μαζί με άλλες φίρμες του κλάδου στην εκβιαστική κατοχύρωση της Κυριακής ως εργάσιμης μέρας. Επιχείρησε να το κάνει στις γιορτές των Χριστουγέννων, επιχείρησε να το κάνει και μετά».

Μάλιστα, ο Ρουβίκωνας αναφέρεται στην υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων, λέγοντας ότι η λήξη των μνημονίων «δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από την ολοκληρωτική εφαρμογή όλων όσων, φανερά ή κρυφά πέρασαν κατά την μνημονιακή περίοδο».

«Άλλοι επιβάλλουν το 9ωρο. Άλλοι κάνουν rotation το προσωπικό που τους φέρνουν οι σύγχρονοι δουλέμποροι («υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού» το λένε στην καθεστωτική γλώσσα). Άλλοι έχουν βάλει στο μάτι πρώτα την Κυριακάτικη αργία», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ρουβίκωνας, προσθέτοντας ότι η πίεση από τους εργοδότες συνεχίζεται. «Θέλουν την Κυριακή να μας έχουν στην δουλειά».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ