today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Η πανάκριβη απόδραση της Μέγκαν Μαρκλ στη Νέα Υόρκη σοκάρει τη Βρετανία

Μια άκρως δαπανηρή απόδραση της Μέγκαν Μαρκλ, της συζύγου του πρίγκιπα Χάρι, στη Νέα Υόρκη, σόκαρε τη Βρετανία, όπου η βασιλική οικογένεια αποφεύγει προσεκτικά κάθε εκτροπή που θα προκαλούσε το κοινό αίσθημα.

Τα έξοδα, ωστόσο, για το “baby shower”, τη γιορτή που οργανώνεται για μια μέλλουσα μανούλα και τις φίλες της, άφησε τους Βρετανούς άφωνους, ακόμα κι αν δεν πλήρωσαν εκείνοι τον λογαριασμό.

Η σουίτα στο ξενοδοχείο The Mark, όπου έμεινε η δούκισσα του Σάσεξ, στοίχισε 66.000 ευρώ την ημέρα, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο. Επιπλέον, η Μέγκαν, που διανύει τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της, έφυγε για τη Βρετανία με ιδιωτικό τζετ, αν και δηλώνει δημοσίως ότι στηρίζει κάθε δράση για τη διάσωση του περιβάλλοντος.

«Μπορείτε να είστε φιλάνθρωπος δημοσίως και να ζείτε ως Ρωμαία αυτοκράτειρα στην ιδιωτική σας ζωή;» διερωτάται η Daily Mail και θέτει το ερώτημα τί πιστεύει η βασίλισσα Ελισάβετ για αυτό το «πανάκριβο ταξίδι».

Ακόμα κι ορισμένοι οπαδοί της Αμερικανίδας πρώην ηθοποιού εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους.

«Δεν μπορεί να βάζει τον εαυτό της στο επίπεδο των πολιτών και κατόπιν να «πετάγεται» αεροπορικώς για ένα baby shower με αστρονομικές δαπάνες χωρίς να γίνει αντικείμενο κριτικής» επισήμανε ένας χρήστης του φόρουμ mumsnet.

«Δεν έχω καμία αντίρρηση πού ξοδεύει τα χρήματά της, αλλά να το κάνει διακριτικά».

Η συντηρητική εφημερίδα The Times υπογραμμίζει ότι πίσω από όλη αυτήν «την αγανάκτηση» κρύβεται ενδεχομένως μια πολιτισμική παρεξήγηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ