today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μοσχα – Εκτενείς αναφορές των ρωσικών ΜΜΕ

Ανταπόκριση του ΡΙΑ-Νόβοστι από την Αθήνα με τίτλο: «Ο αρχηγός της ελληνικής αντιπολίτευσης σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Μεντβέντεφ και τον Λαβρόφ» αναφέρει ότι «ο ηγέτης του μεγαλύτερου στην Ελλάδα κόμματος της αντιπολίτευσης, της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφθεί την Μόσχα στις 27-28 Φεβρουαρίου, όπου σχεδιάζει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας, Βιατσεσλάβ Βολόντιν.

Η αντιπροσωπεία περιλαμβάνει τον επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της «Νέας Δημοκρατίας», Γιάννη Κεφαλογιάννη, και τον διπλωματικό σύμβουλο του αρχηγού του κόμματος, Κώστα Αλεξανδρή.

«Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί στις 27-28 Φεβρουαρίου. Θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Μεντβέντεφ, τον Υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ και τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας», φέρεται να δήλωσε στο ΡΙΑ-Νόβοστι ο κ. Κουμουτσάκος.

«Σχεδιάζεται η συζήτηση περιφερειακών προβλημάτων- η κατάσταση στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια- και οι ελληνορωσικές σχέσεις. Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά διαμορφώνει και τη δική της εξωτερική πολιτική με πολύ σημαντικές χώρες, όπως η Ρωσία, με την οποία η Ελλάδα έχει παραδοσιακά πολύ καλούς δεσμούς», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Το ταξίδι σχεδιαζόταν για τις αρχές Φεβρουαρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω της κατάστασης γύρω από τη λεγόμενη Συμφωνία των Πρεσπών για τη μετονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας σε “Βόρεια Μακεδονία”. Η Νέα Δημοκρατία αντιτασσόταν σε αυτή τη συμφωνία. Νωρίτερα, η αντιπολίτευση επέκρινε και την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο σε άλλους δύο, υποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει παράσχει επίσημες πληροφορίες για το θέμα αυτό», προσθέτει το ΡΙΑ-Νόβοστι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ