today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Η Ουάσινγκτον δεν συζητά την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη Νότια Κορέα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συζητούν με τη Βόρεια Κορέα την πιθανότητα αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από την κορεατική χερσόνησο και δεν είναι βέβαιες αν η Πιονγκγιάνγκ έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην πλήρη αποπυρηνικοποίησή της, ανέφερε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ενόψει της συνόδου κορυφής του Ανόι, την επόμενη εβδομάδα, μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν να αποσαφηνίσουν τι ακριβώς σημαίνει η αποπυρηνικοποίηση.

“Δεν γνωρίζω αν η Βόρεια Κορέα έχει λάβει ήδη την απόφαση να αποπυρηνικοποιηθεί, αλλά η αιτία για την οποία συμμετέχουμε σ’ αυτό είναι επειδή πιστεύουμε ότι υπάρχει μια πιθανότητα”, είπε ένας από αυτούς τους αξιωματούχους.

Μέχρι και σήμερα οι δύο πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει τι εννούν με την αποπυρηνικοποίηση.

Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στην πρωτεύουσα του Ανόι. Η μορφή της συνάντησης αυτής θα είναι παρόμοια με εκείνη που ακολούθησαν κατά την πρώτη σύνοδο κορυφής, τον περασμένο Ιούνιο στη Σιγκαπούρη: μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση, θα ακολουθήσουν συνομιλίες σε διευρυμένο σχήμα, με τη συμμετοχή των αντίστοιχων ομάδων τους.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπίγκαν βρίσκεται ήδη στο Ανόι για να συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του, Κιμ Χιοκ Τσολ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ