today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Η Honda ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου της στο Σουίντον το 2021

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κλείσει το 2021 το εργοστάσιο του Σουίντον στο Ηνωμένο Βασίλειο, μία κίνηση που απειλεί περί τις 3.500 θέσεις εργασίας και αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα για την χώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες του Brexit.

Επιβεβαιώνοντας μία πληροφορία που κυκλοφορούσε από χθες, η Honda δικαιολογεί την αιφνιδιαστική της απόφαση με την ανάγκη επανεξέτασης του μοντέλου παραγωγής της σε μία μεταβαλλόμενη συγκυρία της παγκόσμιας αγοράς του αυτοκινήτου. Η ευρωπαϊκή έδρα της Honda θα παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, διευκρίνισε η εταιρεία.

Η απόφαση της εταιρείας δεν έχει σχέση με το Brexit, δήλωσε στο BBC ο αντιπρόεδρος της Honda και επικεφαλής των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη Ιαν Χάουελς. «Η απόφαση αυτή ελήφθη με βάση τις… παγκόσμιες μεταβολές», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί τώρα σε επενδύσεις στην Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία.

«Ωστόσο…ήμασταν πολύ σαφείς για την θέση μας ως προς το Brexit, πάντοτε θεωρούσαμε ότι θα το αντιμετωπίσουμε», είπε.

Ο υφυπουργός Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου Γκρεγκ Κλαρκ εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση της Honda.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας από τους leaders στην ανάπτυξη των τεχνολογιών αυτών και κατά συνέπεια είναι βαθιά απογοητευμένο για τη λήψη μίας τέτοιας απόφασης τώρα», είπε.

«Είναι μία καταστροφική απόφαση για το Σουίντον και το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για μία απόφαση εμπορικού χαρακτήρα που βασίζεται σε άνευ προηγουμένου μεταβολές στην παγκόσμια αγορά».

Η Honda διευκρίνισε ότι έχει ενημερώσει τους εργαζομένους της για αυτό που ονομάζει «πρόταση» για το κλείσιμο του μοναδικού εργοστασίου της στο Ηνωμένο Βασίλειο, της μονάδας του Σουίντον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ