today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

 Ε. Καϊλή: Φωτογραφική η εξαίρεση Πολάκη για το δάνειο από την Attica Bank

Στην ερώτηση που κατέθεσε στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι με αφορμή την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ του Παύλου Πολάκη από την Attica Bank, αναφέρθηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Εύα Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή με ερώτησή της ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να παρέμβει για τα δάνεια της Attica Bank «σε μέλη της κυβέρνησης αλλά και φίλους, με ευνοϊκούς όρους ή ανύπαρκτες εξασφαλίσεις, αγνοώντας τους κανόνες της τραπεζικής πρακτικής».

Όπως είπε «εδώ βλέπουμε πιο εύκολα και ευνοϊκά να δίνουν δάνεια σε φίλους και συγγενείς. Νομίζω πάρα πολλά εκατομμύρια δανείων έχουν δοθεί σε κατασκευαστές, σε φίλους της κυβέρνησης. Έχουν δοθεί σε φίλους και συγγενείς της κυβέρνηση χωρίς εγγυήσεις»

Η ευρωβουλευτής, όπως είπε περιμένει για όλα αυτά την παρέμβαση του Μάριο Ντράγκι.

«Θεωρώ ότι το ζήτημα έχει περάσει πλέον στον Μάριο Ντράγκι. Περιμένω παρέμβασή του για όλα τα δάνεια. Πιστεύω ότι έχουν δοθεί και άλλα με πολύ μικρές εξασφαλίσεις», ανέφερε.

Η κυρία Καϊλή έκανε λόγo για φωτογραφική εξαίρεση από την τράπεζα προκειμένου να δίνονται αυτά τα δάνεια. Όπως είπε αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικό. Αυτά θα τα ψάξει η Κεντρική Τράπεζα.

«Όταν φτιάχνεται μια φωτογραφική εξαίρεση για να μπορέσουν να δοθούν νόμιμα αυτά τα δάνεια σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών και για να είναι σύννομα, αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικό και την νομιμότητα αυτή θα την εξετάσει η Κεντρική Τράπεζα. Γιατί εδώ είναι μια τρανταχτεί περίπτωση ευνοϊκών όρων που δεν συναντά κανείς στην Ευρωπαϊκή αγορά και μάλιστα επειδή δεν τον γνωρίζω καλά, καταναλωτικό δάνειο και με προσημείωση δεύτερη. Ακόμα και αν έχει προστατευθεί η νομιμότητας με τις αλλαγές που έχουν γίνει από ότι κατάλαβα με πιέσεις πολιτικές θα γίνει μια εξονυχιστική έρευνα για όλα τα δάνεια της Attica Bank και αν αυτά επιτρέπονται», ανέφερε η  ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής

«Εδώ μιλάμε για διάκριση των πολιτών», τόνισε.

Αναφερόμενη στον διάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παύλος Πολάκης με την Γιάννη Στουρνάρα, είπε «δεν ξέρω αν τον ειδοποίησε ότι τον ηχογραφεί έχει σπάσει κάθε φραγμό η κυβέρνηση, θεωρώ ότι δεν υπάρχουν ηθικοί φραγμοί».

Μιλώντας για τον Παύλο Πολάκη, είπε ότι «το ύφος και το ήθος δεν ανήκει για εμένα σε αυτό το κοινοβούλιο. Πραγματικά λυπάμαι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ