today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Κόντρα ηγεσίας ΕΛ.ΑΣ. και αστυνομικών για την καταβολή των νυχτερινών

Ανυπόστατα και «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο της ΕΛΑΣ τα όσα ανέφεραν συνδικαλιστές της Αστυνομίας και δημοσιοποιήθηκαν μέσα από ιστοσελίδες, σχετικά με την καταβολή των νυχτερινών στο αστυνομικό προσωπικό.

Ο θόρυβος για το συγκεκριμένο ζήτημα ξεκίνησε μετά από διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν το πρωί τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, τα οποία έκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα την είσοδο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Χρηματικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, καταγγέλλοντας ότι το ζήτημα των δεδουλευμένων νυχτερινών δεν έχει επιλυθεί με την τρέχουσα μισθοδοσία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο αναφέρει:

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί που διοχετεύονται και διακινούνται σε δημοσιογραφικές ιστοσελίδες, σχετικά με την καταβολή νυχτερινής αποζημίωσης στο αστυνομικό προσωπικό».

Και διευκρινίζει ότι τα νυχτερινά μηνός Νοεμβρίου 2018 καταβλήθηκαν κανονικά με τη μισθοδοσία μηνός Ιανουαρίου 2019, τα δε νυχτερινά μηνός Ιανουαρίου 2019 καταβάλλονται κανονικά με την μισθοδοσία μηνός Μαρτίου 2019.

Όσον αφορά στα νυχτερινά μηνός Δεκεμβρίου 2018, η ανακοίνωση αναφέρει: Με την μισθοδοσία μηνός Φεβρουαρίου 2019 χορηγήθηκε αποζημίωση για 12 ώρες, ανά δικαιούχο, ενώ για τις υπόλοιπες ώρες, έχει προωθηθεί ήδη νομοθετική ρύθμιση και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η οριστική τακτοποίηση της εκκρεμότητας.

Το αρχηγείο τονίζει ότι για τις υπολειπόμενες ώρες το ποσό που αντιστοιχεί, ανά δικαιούχο, φτάνει έως 100 ευρώ.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει: «Με βάση όλα τα παραπάνω, όσα ανυπόστατα διακινούνται για το θέμα αυτό, μόνο ως προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων μπορούν να χαρακτηριστούν».

Η ΠΟΑΣΥ, από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση- απάντηση στην ανακοίνωση του αρχηγείου, στην οποία ουσιαστικά αναφέρει ότι δεν έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικοί για τα παραπάνω, θέτει θέματα ελλείψεων που υπάρχουν και επισημαίνει:

«Είναι λυπηρό η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να ενδιαφέρεται, μετά από τις σημερινές κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας μας, μόνο για την ενημέρωση των δημοσιογράφων και όχι αυτής του αστυνομικού προσωπικού που όφειλε ήδη να έχει ενημερώσει μέσω διαταγών για το τι μέλλει γενέσθαι για τα δεδουλευμένα τους».

Χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του Αρχηγείου ως «επικοινωνιακού τύπου παρέμβαση» και καλεί την ηγεσία να ενημερώσει την κοινή γνώμη «για το τι γίνεται με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Σώματος, τη συντήρηση και λειτουργία των μέσων, την καθαριότητα των υπηρεσιών και τις μετακινήσεις στα ΜΜΜ», καθώς και σχετικά με τη στρατηγική «για την αποτελεσματική αναχαίτιση της καλπάζουσας εγκληματικότητας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ