today-is-a-good-day
21 C
Athens

Το ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: Η συμφωνία κυρίων Κυριάκου – Σαμαρά

Το παρασκήνιο σχετικά με τη στενή συνεργασία που έχουν Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς αποκαλύπτει το ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου.

Η καλή εφημερίδα κυκλοφορεί με τίτλο: “Παρά φύσιν έρωτας Τσίπρα – Πάκη” και φιλοξενεί αποκλειστικό ρεπορτάζ με τα μελλοντικά σχέδια του Πρώην Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράο Κώστα Πασίση που υπογράφει το ρεπορτάζ: Τόσο η τελευταία ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών,  όσο και η ηχηρή παρέμβαση του στο συνέδριο της ΝΔ, δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς, δεν είναι σε «αποστρατεία».

«Βρίσκεται δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και από κοινού εργάζονται για τη νίκη και την αυτοδυναμία της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές», επισημαίνει παλαιός βουλευτής, που χαίρει της εμπιστοσύνης τόσο του προέδρου της ΝΔ, όσο και του πρώην Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κύριοι Μητσοτάκης και  Σαμαράς, έχουν «συνάψει» μια άτυπη  «συμφωνία κυρίων», που  αφορά τη συνεργασία τους, και στηρίζεται στην αμοιβαία  εμπιστοσύνη. Μια συνεργασία που θυμίζει έντονα την  «συμμαχία» Κώστα  Καραμανλή- Ντόρας Μπακογιάννη, που κρατά μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, οδεύει για τις Βρυξέλλες, σε περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές και ο Μητσοτάκης γίνει Πρωθυπουργός. Το πιθανότερο είναι ο Αντώνης Σαμαράς να διαδεχθεί τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στη θέση του Επιτρόπου. Και το φιλόδοξο σενάριο είναι ο Μεσσήνιος πολιτικός να γίνει αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Η επίτευξη αυτού του στόχου (αντιπρόεδρος Κομισιόν) είναι ρεαλιστική υπόθεση, υπό την προϋπόθεση  ότι ο Μάνφρεντ Βέμπερ  θα διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Βέμπερ ηγείται του μεγαλύτερου πολιτικού σχηματισμού (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βέμπερ, παρέστη στη συνεδρίαση του Προεδρείου του ΕΛΚ που πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών στην Αθήνα. Στο περιθώριο  της συνεδρίασης, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον κ. Βέμπερ και συνομίλησαν για αρκετή ώρα. Προηγουμένως, ο κ. Μητσοτάκης είχε επαναλάβει την σταθερή  απόφαση της ΝΔ, να στηρίξει την υποψηφιότητα Βέμπερ για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ευρωπαϊκή προοπτική, συνεπώς, είναι το επικρατέστερο σενάριο για το τι πραγματικά σχεδιάζει ο Αντώνης Σαμαράς.

Διαβάστε περισσότερα στο ΚΑΡΦΙ που κυκλοφορεί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ