today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Στη Λέσβο σήμερα ο Ολλανδός υπ. Μετανάστευσης, Μαρκ Χάρμπερς

Τη Λέσβο επισκέπτεται σήμερα ο Ολλανδός υπουργός Μετανάστευσης Μαρκ Χάρμπερς. Νωρίς το πρωί συναντήθηκε με τη Δημαρχεύουσα αντιδήμαρχο Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη η οποία και τόνισε στον υπουργό το ότι «οι κάτοικοι της Λέσβου και ειδικότερα της Μόριας, σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού – μεταναστευτικού στις πλάτες τους».

Όπως είπε η κ. Αντωνέλλη οι πολίτες «ζητούν άμεση αποσυμφόρηση και όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να μοιραστεί το βάρος της διαχείρισης του ζητήματος αναλογικά, όπως εξάλλου είχε προτείνει έγκαιρα ο Δήμος Λέσβου σε όλα τα Ευρωπαϊκά από το ξεκίνημα της προσφυγικής κρίσης».

Επίσης, η κ. Αντωνέλλη επεσήμανε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υλοποιήσει την υποσχέσεις της για ενίσχυση της υπηρεσίας υποστήριξης ασύλου με επιπλέον προσωπικό, καθώς και για την ενίσχυση της δύναμης της Frontex».

Ο Ολλανδός υπουργός, απαντώντας υποστήριξε ότι η Ολλανδική κυβέρνηση και η χώρα του στηρίζει από την αρχή της κρίσης μια Ευρωπαϊκή – ρεαλιστική λύση στο θέμα. Τόνισε, επίσης, ότι «κατανοεί απόλυτα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες των νησιών και γι’ αυτό το λόγο πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της».

Της συνάντησης στο Δημαρχείο ακολούθησε επίσκεψη του Ολλανδού υπουργού στον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στη Μόρια όπου και ενημερώθηκε από το Διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ