today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Στο “μικροσκόπιο” του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών οι προκλήσεις του τραπεζικού συστήματος

Η επιστροφή των τραπεζών στην κανονικότητα θα αποτελέσει το επίκεντρο της συζήτησης των κορυφαίων τραπεζικών στελεχών της χώρας μας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ειδικότερα, σε μία σπάνια και ταυτόχρονα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση, οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της Eurobank και της Alpha Bank, Παύλος Μυλωνάς, Χρήστος Μεγάλου, Φωκίων Καραβίας και Βασίλης Ψάλτης, αντίστοιχα, θα βρεθούν σε κοινό πάνελ, σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την επιστροφή των τραπεζών στον πραγματικό ρόλο τους στην οικονομία και την απόπειρα ανάκτησης της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών. Επίσης, θα αναζητηθούν οι τρόποι θεμελίωσης ενός ισχυρού και σταθερού εγχώριου τραπεζικού συστήματος που θα οδηγήσει σύντομα στη βιώσιμη ανάπτυξη της μεταμνημονιακής εποχής.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της τέταρτης συνδιάσκεψης στους Δελφούς θα βρεθεί και το σχέδιο επιτάχυνσης της μείωσης των «κόκκινων» δανείων. Άλλωστε, το 2019 αποτελεί χρονιά-ορόσημο για τα τραπεζικά ιδρύματα του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς βασική επιδίωξη αποτελεί η ευθυγράμμιση με τον μέσο κοινοτικό όρο, προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά και ισότιμα στην Τραπεζική Ένωση.

Για το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο λόγος θα δοθεί στον CEO της Cepal Richard Langstaff, στον εκτελεστικό γενικό διευθυντή που διαχειρίζεται το «κόκκινο» επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο της Alpha Bank, Θεόδωρο Αθανασόπουλο, ενώ το «παρών» θα δώσουν ο CEO της Intrum, Mikael Ericson και ο CEO της B2Holding ASA Olav Dalen Zahl, δύο από τα μεγαλύτερα funds διαχείρισης «κόκκινων» δανείων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο φόρουμ θα μιλήσει και ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Rolf Strauch και ο CEO του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Dr. Martin Czurda, οι οποίοι θα ανοίξουν την «αυλαία» των συζητήσεων για την ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση, αλλά και το στοίχημα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής σταθερότητας κατά το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται και φέτος υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών, από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ