today-is-a-good-day
16.1 C
Athens

Ε.Βενιζέλος: Ο Α.Τσίπρας εμπλέκει τον Π.Παυλόπουλο σε κομματικό ανταγωνισμό

«Η επόμενη Βουλή διαμορφώνει τις διατάξεις. Η αρμοδιότητα απορρέει από το εκλογικό σώμα το οποίο θα έχει αποφανθεί… Η επόμενη πλειοψηφία των 180 που θα είναι νωπή δεν μπορεί να δεσμεύεται από την παρούσα των 151» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Απαντώντας σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή για «κοινό παιχνίδι ΝΔ – ΚΙΝΑΛ» στη συνταγματική αναθεώρηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέρριψε τον ισχυρισμό σημειώνοντας ότι η ΝΔ δεν έχει διάθεση συνεργασίας με άλλα κόμματα. Υπογράμμισε επίσης ότι δεν μπορεί η επόμενη βουλή να υποταχθεί σε έναν παλαιό συσχετισμό δυνάμεων. «Ο Τσίπρας επιχειρεί να δεσμεύσει την επόμενη βουλή ακόμα και αν υποστεί μια συντριπτική ήττα στις εκλογές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος σε όσα είπε ο πρωθυπουργός για τον Προκόπη Παυλόπουλο είπε ότι «τον εμπλέκει σε έναν κομματικό ανταγωνισμό και τον οικειοποιείται». «Όμως τώρα δεν κάνουμε συζήτηση για τα πρόσωπα αλλά για τους θεσμούς» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους έξι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση είπε ότι οι τελευταίοι μήνες της κυβέρνησης θα είναι χειρότεροι από τους πρώτους της θητείας της. «Οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί δημιουργούν θλίψη, δείχνουν παρακμή» τόνισε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στο δικό του πολιτικό μέλλον απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του λέγοντας ότι θα πει την γνώμη του όταν ξεκινήσει ο σχετικός διάλογος με την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ