today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Β.Οικονόμου: Ο κ. Πολάκης να πει ποια είναι τα κριτήρια της καταστροφής

Ο κ. Πολάκης να πει ποια είναι τα κριτήρια της καταστροφής, δήλωσε ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχολιάζοντας δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σχετικά με την έξαρση της επιδημικής γρίπης και τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου.

«Οι 100 που κάηκαν στο Μάτι δεν είναι καταστροφή, οι 30 που πνίγηκαν στη Μάνδρα δεν είναι καταστροφή, να μας πουν ποιο είναι το κριτήριο της καταστροφής για τα παλικάρια του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Οικονόμου παρατηρώντας ότι «υπάρχει πλήρης έλλειψη των εμβολίων στα φαρμακεία, αυτό καταγγέλλεται κάθε μέρα, ότι δεν μπορεί να τα βρει ο κόσμος, ενώ το υγειονομικό προσωπικό δεν έχει εμβολιαστεί».

«Η έννοια της ανοχής και του να μη βάλουμε αυστηρά μέσα στη ζωή και την πρόληψη, το εμβόλιο, είναι μία προσέγγιση, την οποία με απογοήτευση παρακολουθούμε να υιοθετεί και η τωρινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα το υγειονομικό προσωπικό ουσιαστικά να έχει μικρό ποσοστό εμβολιασμού και ο κόσμος ή να μη βρίσκει ή να μην είναι ενημερωμένος για το θέμα των εμβολίων και αυτή τη στιγμή έχουμε και το μεγάλο πρόβλημα ότι όσοι έχουν νοσήσει σοβαρά δεν βρίσκουν και μονάδα εντατικής θεραπείας».

«Για τα 150 κενά που εμείς καταγγέλλουμε αυτή τη στιγμή», συνέχισε ο τομεάρχης της ΝΔ, «υπάρχουν με μηχανήματα έτοιμα μονάδες εντατικής θεραπείας, που δεν ξεκινάνε τη λειτουργία τους γιατί δεν έχουν πάρει οι κύριοι Πολάκης και Ξανθός το προσωπικό για να τις λειτουργήσουν, αλλά, κατά τα άλλα, χιλιάδες διορισμοί, χιλιάδες προσλήψεις στην Υγεία, είναι ένα παραμύθι προεκλογικό για να μπορέσουν να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των «κόκκινων» δανείων, ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι «είναι ένα πρόβλημα που η κυβέρνηση δεν το έχει λήξει, ως γνωστόν κοντά τα μισά δάνεια είναι μη εξυπηρετούμενα στη χώρα μας, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι το 4%». «Υπάρχει μεγάλο ζήτημα και η κυβέρνηση αναλογιζόμενη το πρόβλημα δεν παίρνει αποφάσεις, κρίνοντας και οδηγούμενη μόνο από το πολιτικό κριτήριο της επιβίωσης», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις στη Βουλή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομάς, Γιάννη Δραγασάκη, παρατήρησε: «Βλέπει το πρόβλημα ο κ. Δραγασάκης, γι’ αυτό το αναφέρει, δεν το λέει τυχαία, δεν είναι κανένας αφελής πολιτικός, είναι πεπειραμένος, παλιός και κορυφαίος, είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Βλέπει το πρόβλημα και ο Τσίπρας. Αλλά ο Τσίπρας ό,τι κάνει αυτές τις ημέρες, το κάνει με τον ορίζοντα των εκλογών που έρχονται, για να αποφύγει τη συντριβή, γιατί φανταστείτε να ανοίξει μία συζήτηση και μία κουβέντα και να έχουμε «α λα Ισπανία» εξώσεις του κόσμου από τα σπίτια του».

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση που ο ίδιος προτίθεται να κρατήσει μετά την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, απάντησε: «Σε προσωπικό επίπεδο ως πολίτης εγώ θα ονόμαζα το γειτονικό κράτος Σκόπια, αν βρεθώ σε μια επίσημη αποστολή κρατική, που με δεσμεύουν λόγω της θέσεώς μου οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας, θα το αναφέρω βάσει των συμφωνιών της χώρας. Σε προσωπικό επίπεδο δεν μπορεί να μου επιβάλει κανένας και τίποτα το πώς θα αποκαλώ κάποιον, κάποια χώρα, ή κάποιο πρόσωπο».

Σχετικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο κ. Οικονόμου είπε: «Το περιεχόμενο αλλά και την πράξη τα καθορίζει η Αναθεωρητική Βουλή, όχι η προτείνουσα Βουλή, αυτά είναι τελειωμένα γιατί μεσολαβεί η λαϊκή βούληση και καθορίζει πλήρως το εύρος και το περιεχόμενο των διατάξεων οι οποίες μπορούν να αναθεωρηθούν. Αυτά είναι λυμένα θέματα, είναι καινοφανείς αυτές οι θεωρίες και απόψεις που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ, πως ό,τι ψηφίσουμε σε αριθμό άρθρων και σε περιεχόμενο θα δεσμεύσει και την επόμενη Βουλή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ