today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Προ των πυλών νέος διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες ΔΕΗ

Σύντομα θα γίνει ο επόμενος διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ την οποία επιδιώκει η επιχείρηση καθώς τη συνδυάζει με τη στροφή στην πράσινη ενέργεια.

Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης στη συνέντευξή του στην διαδικτυακή τηλεόραση grtimes.gr.

Όπως ο ίδιος αναφέρει «είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα όταν όλη η Ευρώπη μιλάει για απομάκρυνση από το λιγνίτη. Όμως οι μονάδες αυτές είναι πια κερδοφόρες και η Ελλάδα θα χρειάζεται το λιγνίτη τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια».

Αναφορικά με τα τιμολόγια, ο επικεφαλής της ΔΕΗ τονίζει ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί η έκπτωση για τους συνεπείς πελάτες, αν και δήλωσε ότι μπορεί να επανεξεταστεί το ποσοστό που είναι σήμερα 15%.

Τέλος, στο ερώτημα για το αν θά υπάρξει αύξηση στην τιμή του ρεύματος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ τονίζει ότι «θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, πάντως το ρεύμα είναι φθηνότερο τώρα και θα παραμείνει φθηνότερο από ότι το παραλάβαμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ