today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Νέα έργα σε Κύπρο και Μ. Ανατολή

Τέσσερα νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 100 εκατ. ευρώ ανέλαβε πρόσφατα στο εξωτερικό η εταιρεία ΤΕΡΝΑ, 100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Πρόκειται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για δύο νέα έργα στην Κύπρο, ένα στο ‘Αμπου Ντάμπι και ένα στο Μπαχρέιν.

Αναλυτικότερα, στην Κύπρο, η ΤΕΡΝΑ ανέλαβε την προμήθεια και εγκατάσταση δύο μονάδων αποθείωσης του Σταθμού Ηλεκτροπαραγωγής στο Βασιλικό, για λογαριασμό της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ). Το έργο, προϋπολογισμού άνω των 30 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία των μονάδων 1 και 2 του Βασιλικού μαζί με όλα τα απαραίτητα έργα πολιτικού μηχανικού. Το σύνολο των εργασιών θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2020.

Επίσης στην Κύπρο, η ΤΕΡΝΑ ανέλαβε την κατασκευή της νέας εγκατάστασης αποθήκευσης καυσίμων των ΕΛΠΕ στο Βασιλικό. Η διάρκεια κατασκευής είναι ένα έτος και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 23,5 εκατ. ευρώ. Στην παρούσα φάση ανάπτυξης, το έργο, συνολικής χωρητικότητας αποθήκευσης 69.000 μ.3, θα αποτελείται από έντεκα  δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων και μία δεξαμενή πυρόσβεσης. Η εγκατάσταση θα διαθέτει πλήρως αυτόνομο πυροσβεστικό δίκτυο αποτελούμενο από δεξαμενή πυρόσβεσης χωρητικότητας 4.000 μ.3.

Στο ‘Αμπου Ντάμπι, η ΤΕΡΝΑ ανέλαβε έργο προϋπολογισμού 8,5 εκατ. ευρώ για λογαριασμό του Diyafah International School. Το έργο περιλαμβάνει την εκτέλεση σειράς τεχνικών εργασιών σε κτήριο συνολικής επιφάνειας 93.186 τ.μ. Η διάρκεια κατασκευής είναι δέκα μήνες.

Στο Μπαχρέιν, τέλος, η ΤΕΡΝΑ σε κοινοπραξία με την εταιρεία CGCE  (ΤΕΡΝΑ 50% – CGCE 50%) έχει αναλάβει την κατασκευή των γεφυρών σύνδεσης των νησιών Al Madina Al Shamaliya (9, 10, 11 και 12). Το έργο έχει προϋπολογισμό 38 εκατ. ευρώ και ανατέθηκε στην κοινοπραξία από το Υπουργείο Στέγασης του Μπαχρέιν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ