today-is-a-good-day
19 C
Athens

Β.Κικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το τραπεζικό σύστημα της χώρας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πράγματι κάτι πρωτοποριακό για το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Το έκλεισε! Με capital controls, μάς χρέωσε 200 δισ., δεν ξεχνάμε το πρώτο εξάμηνο του 2015 με τον κ. Βαρουφάκη», δήλωσε ο τομεάρχης άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Η τράπεζα αδυνατεί να παίξει το ρόλο που έχει σε μια σύγχρονη δυτική οικονομία και τα “κόκκινα” δάνεια έχουν σκαρφαλώσει σε ιλιγγιώδη ποσά. Η κυβέρνηση αποδέχτηκε ήδη, από το όριο των 250 χιλ. ευρώ θα πέσει στις 120-140 χιλ. ευρώ η προστασία της πρώτης κατοικίας. Όχι μόνο δεν μπήκε στη διαδικασία να ξεσκαρτάρει ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που πρέπει να προστατευτεί η κατοικία τους, αλλά η ανικανότητα του κ. Δραγασάκη, του κ. Φλαμπουράρη και των υπολοίπων που τέσσερα χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα για το τραπεζικό σύστημα, οδήγησε κάποιους μεγαλοοφειλέτες απατεώνες να “κρύβονται” πίσω από το νόμο Κατσέλη και τώρα θα την πληρώσει ο κόσμος που δεν φταίει», προσέθεσε ο κ. Κικίλιας.

Ο βουλευτής της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Δραγασάκη. «Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που είχε τέσσερα χρόνια την ευθύνη των τραπεζών, βγήκε δημοσίως και είπε ότι οι τράπεζες έχουν πρόβλημα και αν δεν δοθεί λύση στα “κόκκινα” δάνεια θα χρειαστεί να γίνει ανακεφαλαιοποίηση και να πληρώσει ο κόσμος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι διέλυσε τις τράπεζες. Είπε ο κ. Δραγασάκης ότι θα πληρώσει ο κόσμος τα “σπασμένα” των τραπεζών ή όχι; Η Νέα Δημοκρατία έδωσε δάνεια στον κ. Καλογρίτσα;

Κοροϊδεύουν τον κόσμο, δεν θέλουν να πουν την αλήθεια για το πολύ σημαντικό πρόβλημα που έχουν οι τράπεζες με δική τους υπαιτιότητα, γιατί τέσσερα χρόνια δεν έκαναν το παραμικρό. Είναι ανίκανοι να διοικήσουν, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βάζουν τρικλοποδιές στους πολιτικούς τους αντιπάλους και να τους διώκουν.

Δεν θέλουν να δώσουν λύσεις στα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού γι’ αυτό και δεν ακούμπησαν το τεράστιο πρόβλημα με τα “κόκκινα” δάνεια, το άφησαν να συρθεί για να το χρεώσουν στους επόμενους.

Αυτή είναι η αλήθεια, ό,τι προεκλογικό λόγο και να αρθρώσουν, όσο και αν προσπαθούν να εμφανίσουν ως έργο, τους μουσαμάδες του Μετρό Θεσσαλονίκης και τα εγκαίνια αυτοκινητοδρόμων που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

«Η στόχευση του Αλέξη Τσίπρα είναι μία: να κυλήσει λίγο ακόμα ο χρόνος, να πάει σε εκλογές και να τα φορτώσει όλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να βάλει μπουρλότο στην επόμενη διακυβέρνηση που δίνει ελπίδα στον τόπο. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι αυτό, έτσι νομοθετεί, έτσι προγραμματίζει τις επόμενες εκλογές», συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σχετικά με τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε ότι η προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ μόνο προοδευτική δεν είναι. «Προοδευτικό είναι να ενισχύσεις τα πρότυπα σχολεία ή να επιτρέψεις τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ώστε να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου. Προοδευτικό είναι να αποδεχτούμε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να βάλουμε υπό αναθεώρηση όλες τις μεταρρυθμίσεις που θέλει ο κ. Τσίπρας, η κ. Γεννηματά και η Νέα Δημοκρατία και να αποφασίσει η επόμενη Αναθεωρητική Βουλή, αφού πρώτα ο λαός δια των εκλογών θα μας πει ποιος θέλει να κάνει την αναθεώρηση. Να είναι στη διακριτική ευχέρεια του επόμενου πρωθυπουργού, που θα έχει νωπή και ισχυρή εντολή, να προχωρήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Τσίπρας δεν το τολμά, δεν είναι ούτε προοδευτικός, ούτε μεταρρυθμιστής. Αντίθετα είναι βαθιά φοβικός και βαθιά διχαστικός», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ