Ο ΠΑΟΚ των ρεκόρ

Βραδιά θριάμβου η χθεσινή στην Τούμπα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και μέρα ρεκόρ για τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, που με το +9 στον βαθμολογικό πίνακα βαδίζει ακάθεκτος για τον τίτλο, τον πρώτο μετά από 34 χρόνια προσπαθειών.
Τα ρεκόρ πλέον για τον υποψήφιο πρωταθλητή είναι εβδομαδιαία υπόθεση και το ένα καταρρίπτει το προηγούμενο  όπως παρουσιάζονται και από την ιστοσελίδα της Superleague. Ετσι  εκτός από το αήττητο σερί του Δικεφάλου του Βορρά που συνεχίστηκε η ομάδα της Θεσσαλονίκης  γράφει τη δική της ιστορία, με τα  τρία γκολ που πέτυχε επί του Ολυμπιακού μετά από αρκετά χρόνια!

Αναλυτικά: Μαθηματικά χρειάζεται επτά νίκες στα παιχνίδια που απομένουν, για να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα.
Καταρχήν στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τα τρία γκολ δεν είναι κάτι που συνήθιζε τα τελευταία χρόνια.
Ο ΠΑΟΚ είχε να σημειώσει τρία γκολ στον Ολυμπιακό από τις 26 Φεβρουαρίου 2003, όταν νίκησε για το Κύπελλο στην Τούμπα με 3-1 (10′ Γ. Χ. Γεωργιάδης, 31′ σουτ Μάρκος, 86′ σουτ Οκκάς – 44′ πέναλτι Γιαννακόπουλος)
Σε αγώνα πρωταθλήματος είχε να πετύχει τρία στον Ολυμπιακό τρεις μέρες πριν από το παραπάνω ματς!
Στις 23 Φεβρουαρίου 2003 στη Ριζούπολη ο Παντελής Καφές έβαλε τρία γκολ για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Ολυμπιακός νίκησε με 4-3 (4′ σουτ Ζε Ελίας, 17′ φάουλ Τζόρτζεβιτς, 50′ σουτ Τζιοβάνι, 51′ σουτ Χούτος – 27′ σουτ Καφές, 58′ σουτ Καφές, 63′ κεφαλιά Καφές).
Ωστόσο τελευταία φορά που του έβαλε τρία στην Τούμπα ήταν στις 6 Νοεμβρίου 1994, 3-0 τότε (8′ κεφαλιά Μπότσιεκ, 32′ κεφαλιά Μπότσιεκ, 52′ Καπετανόπουλος).
Τα δύο γρήγορα γκολ μέχρι το 19′ ήταν καθοριστικά, ωστόσο ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί και 3-0 στο 19′ σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ήταν στις 6 Δεκεμβρίου 1987, όταν τον νίκησε 6-1 στις Σέρρες!
Τώρα τα δικά του ρεκόρ πορείας είναι πολλά…
Κατέρριψε το ρεκόρ καλύτερου ξεκινήματος. Το 1973 είχε ξεκινήσει με 19 αγώνες χωρίς ήττα και είχε χάσει το 20ο, από τον Ολυμπιακό τότε.
Τώρα έφτασε τα 20 παιχνίδια χωρίς ήττα από την αρχή του πρωταθλήματος, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Ολυμπιακού.
Με το παιχνίδι αυτό ο ΠΑΟΚ επεκτείνει το αήττητό του στο πρωτάθλημα σε 25. Από τον περασμένο Μάρτιο δεν έχει γνωρίσει την ήττα.
Ένα εντυπωσιακό ακόμα σερί είναι οι 50 πλέον επίσημοι αγώνες και 42 για το πρωτάθλημα χωρίς ισοπαλία στην έδρα του.
Ο ΠΑΟΚ μετράει ακόμα 14 σερί νίκες στην έδρα του, ωστόσο αυτό είναι πολύ μακριά από το ρεκόρ της ιστορίας του, που είναι 24 σερί νίκες από τον Νοέμβριο του 1978 ως και τον Φεβρουάριο του 1980!