today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Δ.Παπαδημούλης: Πιο συνεκτική η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ

Την εκτίμηση ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ «είναι πιο συνεκτική», εξέφρασε σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Η κυβέρνηση διαθέτει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Προχωρεί, νοικοκυρεύοντας τα δημόσια οικονομικά, στην ανάκαμψη της οικονομίας, με στοχευμένη προώθηση αναπτυξιακών μέτρων και σταδιακή διόρθωση των αδικιών», προσέθεσε.

Αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Η ΝΔ υποφέρει από αντιπολιτευτικό βέρτιγκο, με τον Κυριάκο (Μητσοτάκη) να του έχει πάρει “τα κλειδιά” της ΝΔ η ακροδεξιά τρόικα Σαμαρά-Βορίδη-Γεωργιάδη».

Σχετικά με τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων επεσήμανε: «Το προοδευτικό μέτωπο με βασική, αλλά όχι μόνη, δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αρχίσει να συγκροτείται γύρω από κοινούς στόχους. Υπάρχουν δυνάμεις και έντονη θετική κινητικότητα για τη διαμόρφωση ενός μονιμότερου φόρουμ διαλόγου και κοινής δράσης με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεων της ανανεωτικής Αριστεράς, της οικολογίας, της Κεντροαριστεράς και του δημοκρατικού Κέντρου, που επιθυμούν να εργαστούν μαζί για το μέλλον της χώρας μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ