today-is-a-good-day
15.3 C
Athens

Daily Mail: Ο Τσίπρας μπλοκάρει ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για τη Βενεζουέλα

Άρθρο με τίτλο «Top European Parliament lawmaker slams Greece over Venezuela» φιλοξενεί σήμερα η Βρετανική Daily Mail, αναφέροντας τα ακόλουθα:

“Κορυφαίος βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επέκρινε τη στάση της Ελλάδας σε σχέση με την πολιτική κρίση της Βενεζουέλας, λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «εμποδίζει πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο» που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν εκείνους που «αγωνίζονται για μια δημοκρατική Βενεζουέλα».

Ο Manfred Weber, ο οποίος ηγείται της μεγαλύτερης ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε την Πέμπτη ότι ήταν «μια τραγωδία να βλέπουμε πώς η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Juan Guaido αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος τον περασμένο μήνα, ισχυριζόμενος ότι η επανεκλογή του προέδρου Nicolas Maduro τον Μάιο ήταν δόλια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζουν τον Guaido, αλλά το κυβερνών κόμμα της Ελλάδας ΣΥΡΙΖΑ έχει –σύμφωνα με το δημοσίευμα-εκφράσει την «πλήρη υποστήριξή του και την αλληλεγγύη του» για τον Maduro.

Ο  Weber, ο οποίος επιδιώκει να διαδεχθεί τον συνάδελφό του στο ΕΡΡ Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα κ. Jean-Claude Juncker στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ότι «όποιος έχει μάτια στο κεφάλι του πρέπει να βλέπει ότι στη Βενεζουέλα έχουμε δικτατορία, μια σοσιαλιστική δικτατορία».

Δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αλλάξει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων στις εξωτερικές υποθέσεις, ώστε να επιτρέπεται η λήψη αποφάσεων με πλειοψηφία αντί με ομόφωνη ψηφοφορία. «Αυτό», είπε, «θα εξασφαλίσει ότι οι αποφάσεις δεν θα βρίσκονται πλέον στα χέρια κυβερνήσεων όπως σε αυτήν την περίπτωση της Ελλάδας, οι οποίες έχουν προφανώς μεγαλύτερη επαφή με τον (Ρώσο Πρόεδρο Vladimir) Putin και τον Maduro και όχι τόσο με τον ελεύθερο κόσμο των δημοκρατικών χωρών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ