today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Κ.Νοτοπούλου: Ο καθένας μας κρίνεται από το έργο του

«Ο καθένας μας κρίνεται από το έργο του και από τη διαφάνεια των διαδικασιών που ακολουθεί» δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας και Θράκης και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, απαντώντας στον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) και δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, ο οποίος αναφερόμενος στη χρηματοδότηση δράσεων νεολαίας έκανε λόγο για «ένδειξη φαύλου παλαιοκομματισμού».
«O δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Kυρίζογλου δήλωσε με περισσή ειλικρίνεια ότι “δεν έχει σημασία με ποιες διαδικασίες” χρηματοδοτήθηκαν οι 43 προτάσεις του έργου “νεανικές δράσεις” του Υπουργείου Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας και Θράκης. Η δήλωση του κ. Κυρίζογλου τον κατατάσσει σε όσους υποστηρίζουν την επιτομή του παλαιοκομματισμού, τις επί δεκαετίες απευθείας χρηματοδοτήσεις σε ημέτερους. Λογικό είναι να αντιδρά στις πρωτοβουλίες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά σε γραπτή δήλωσή της η κ. Νοτοπούλου.
Παράλληλα τόνισε ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία των χρηματοδοτήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) επιλέχθηκαν διαδικασίες ανοιχτής και δημόσιας πρόσκλησης και αξιολόγησης. «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η “χρησιμοποίηση δημοσίου χρήματος” -σύμφωνα με την έκφραση του κ. Κυρίζογλου- αφορά φορείς όπως ο “Φάρος του Κόσμου”, το σωματείο Αποκατάστασης και ειδικής αγωγής ΑμεΑ “ο ΣΩΤΗΡ”, ο σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με διαταραχές όρασης και αναπηρίες “ΣΥΖΩΗ”, ο σύλλογος συνδρόμου DOWN Ελλάδος, ο σύλλογος Erasmus του ΑΠΘ, ο όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης, το Περπατώ Ροδόπης, κ.α. Θα χαιρόμασταν ακόμα παραπάνω αν και ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης είχε ακολουθήσει μια αντίστοιχη πολιτική ενίσχυσης ευπαθών ομάδων της νεολαίας αξιοποιώντας τα εργαλεία που του προσφέρει η κυβέρνηση (π.χ. Ρομά που ζουν στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης). Ο κ.Κυρίζογλου ενοχλείται από τη νέα γενιά που δραστηριοποιείται, τις καθαρές δράσεις, τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου. Εμείς πάλι, τους υποστηρίζουμε» πρόσθεσε η υφυπουργός Εσωτερικών.
Με αφορμή το σχετικό θέμα, η αυτοδιοικητική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” εξέδωσε κοινή δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρη Αβραμόπουλου και του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, στην οποία επισημαίνεται: «μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα, για κονδύλια του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, που μοιράζονται από την Υπουργό και υποψήφια Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου σε υπαρκτούς ή και ανύπαρκτους πολιτιστικούς συλλόγους, και βέβαια σε ΜΚΟ, αναρωτιόμαστε τι άλλο θα δούμε μέχρι τις εκλογές».
Αναφορικά με τον ρόλο των ΜΚΟ, η ανακοίνωση τονίζει ότι «ο υπ. Δήμαρχος με την “Λαϊκή Συσπείρωση” και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος έχει αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα, ως βασική επιλογή για την διάλυση των κρατικών και δημοτικών δομών, ως πατέντα της ΕΕ για την διοχέτευση κονδυλίων και προγραμμάτων χρηματοδότησης». Επιπλέον αναφέρεται ότι «η κ. Νοτοπούλου έρχεται να μοιράσει προεκλογικά “δωράκια”, την ίδια ώρα που συνολικά οι δομές της πόλης μας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης, όπως η σχολική στέγη, δομές υγείας κ.α.».
«Από ό,τι φαίνεται, η κ. Νοτοπούλου είναι κάθετα σύμφωνη με τη λογική των επιλέξιμων έργων της ΕΕ, επίσης, έτοιμη από καιρό για ρουσφετολογική πολιτική» καταλήγει η κοινή δήλωση των κ.κ. Αβραμόπουλου και Ζαριανόπουλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ