today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Στους δρόμους οι αγρότες σε όλη τη χώρα

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με αποκλεισμό το Σάββατο των σηράγγων στα Τέμπη, στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, προσανατολίζονται οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποίησαν.

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη που δεν συναντιέται μαζί μας για να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Αυτή μας βγάζει στον δρόμο με την πολιτική της και αυτή κλείνει τους δρόμους» τονίζει η συντονιστική επιτροπή των αγροτών Λάρισας.

Συνεχίζουν στην υπόλοιπη χώρα

– Στην Καστοριά, κινητοποίηση έξω από την εφορία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής με τα αγροτικά τους μηχανήματα. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα από το Βόιο και τις Πρέσπες.

Αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη διευθύντρια της ΔΟΥ, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα το μεταφέρει στις αρμόδιες αρχές. Αμέσως μετά αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων, με νέα συγκέντρωση μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα το Σάββατο 9 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι, έξω από το γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, στην Καστοριά, ενώ μετά θα κατευθυνθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα σταθμεύσουν.

– Στον κόμβο Δερβενίου, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, βρίσκονται από το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Φλεβάρη αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά, έχοντας παρατάξει τα τρακτέρ τους στη δεξιά πλευρά του δρόμου, στο ρεύμα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Μακεδονία έχουν παραταχθεί τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στα εξής σημεία:

Στον κάθετο δρόμο στα Μάλγαρα, δίπλα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθήνας.
Στο Νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης – Βέροιας.

Στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας
Στο Νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου.
Στο Νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης.
Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης – Θεσσαλονίκης.
Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου.
– Στο Χαλίκι Αιτωλοακαρνανίας, θα γίνει νέος αποκλεισμό της Ιόνιας Οδού από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., την Τετάρτη 6 Φλεβάρη.

– Στον Πύργο Ηλείας, στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πάτρας – Αρχαίας Ολυμπίας, στο ύψος του μπλόκου του Αγίου Γεωργίου, έξω από τον Πύργο Ηλείας, προχώρησαν στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης 6 Φλεβάρη και για περισσότερο από μια ώρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής. Στο πλευρό τους παραβρέθηκαν σωματεία και φορείς της περιοχής εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά τους. Στην διάρκεια της κινητοποίησης αποφάσισαν νέα συγκέντρωση στο χώρο του μπλόκου στον Άι Γιώργη έξω από τον Πύργο, την Παρασκευή 8 Φλεβάρη στις 6 μ.μ., όπου θα προχωρήσουν και σε νέο αποκλεισμό του δρόμου.

– Στην Πρέβεζα, σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του μπλόκου στον κόμβο του Λούρου Πρέβεζας, θα συμμετάσχουν στις 7.30 μ.μ. της Πέμπτης 7 Φλεβάρη σωματεία και φορείς της Πρέβεζας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Στα πλαίσια της συγκέντρωσης θα γίνει και αποκλεισμός της Εθνικής Οδού στο ύψος του μπλόκου στο Λούρο Πρέβεζας.

– Στην Πελασγία Φθιώτιδας, θα γίνει νέος αποκλεισμός και των δύο ρευμάτων της ΕΟ Θεσσαλονίκης – Αθηνών στο ύψος του μπλόκου στον κόμβο της Πελασγίας την Πέμπτη 7 Φλεβάρη, από τις 4 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.

– Στη Μεσσηνία, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης διοργανώνει συγκέντρωση την Πέμπτη 7 Φλεβάρη στις 3 μ.μ. στο σταθμό της Μεσσήνης με τα αγροτικά μηχανήματα.

– Στον Ερύμανθο Αχαΐας, από σήμερα ξεκίνησε η συγκέντρωση τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων στο Σταυροδρόμι καθώς και στον Κόμβο Λαδά, με στόχο την Πέμπτη 7 ή την Παρασκευή 8 Φλεβάρη να ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία με κατεύθυνση τον κόμβο της ΒΙΠΕ στην Πάτρα. Εκεί θα καταφθάσουν και θα ενωθούν μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από περιοχές της Δυτικής Αχαΐας και της Ωλενίας, παρατάσσοντας στο σημείο τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

– Στο Αίγιο, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την Πέμπτη 7 Φλεβάρη στις 4 μ.μ. στα Βενζινάδικα, όπου θα αποκλείσουν εξ ολοκλήρου το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

– Στα Χανιά, το κλείσιμο της ΕΟ Χανίων – Ηρακλείου στο ύψος του μπλόκου στα Μεγάλα Χωράφια, θα γίνεται καθημερινά από τις 4 μ.μ. έως τις 6 μ.μ., με τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να παραμένουν ανυποχώρητοι στο δρόμο του αγώνα.

– Στο Ηράκλειο, το μπλόκο των Πραιτωρίων έχει αποφασίσει καθημερινά από τις 4 μ.μ. ως τις 6 μ.μ. να προχωρά σε συντονισμένες δράσεις κλιμάκωσης στο μπλόκο. Από τις 5 μ.μ. για μισή ώρα θα προχωρούν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου.

– Στην Άρτα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί την Πέμπτη 7 Φλεβάρη σε συγκέντρωση στις 10 π.μ.στη γέφυρα.

– Στην Κέρκυρα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί την Παρασκευή 8 Φλεβάρη σε συλλαλητήριο στις 10.30 π.μ. έξω από το Δημαρχείο στη Λ. Αλεξάνδρας (Μαράσλειο).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ