today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Σ.Καλαφάτης: Πρωτοφανές να εκχωρούν τη συνείδησή τ​ους με δήλωση του νόμου 105

Ζούμε ένα θέαμα καταστροφικό, ένα κοινοβουλευτικό ανοσιούργημα, στα όρια της συνταγματικής εκτροπής, τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, σε τηλεοπτική συζήτηση στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι». «Βλέπουμε», ανέφερε, «βουλευτές να παραχωρούν την ψήφο τους εκ προοιμίου. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές ξεπούλημα συνείδησης. Εκχωρείται η ψήφος και κατ’ επέκταση η συνείδηση του βουλευτή με δήλωση του νόμου 105. Και αυτό οδηγεί στον απόλυτο ευτελισμό του Κοινοβουλίου».

Ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι «ο κ. Βούτσης δεν λειτούργησε ως θεσμικό πρόσωπο, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων» και πρόσθεσε πως με αυτά που γίνονται επιβεβαιώνονται και ενισχύονται τα επιχειρήματα της ΝΔ για «κυβέρνηση κουρελού». «Φοβούμαι, ωστόσο» ανέφερε, «ότι όλα αυτά θα επιφέρουν δεινά, θα παρασύρουν νέους ανθρώπους σε ακραίες και αντιδημοκρατικές επιλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ με όσα κάνει, ρίχνει νερό στο μύλο ακραίων δυνάμεων και φοβάμαι ότι σπρώχνει τους πολίτες προς αντιδημοκρατικές δυνάμεις».

Εκτίμησε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία όσο περισσότερο μπορεί», ανέφερε πως «η κοινή λογική λέει ότι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο» και πρόσθεσε πως «για τη χώρα το καλύτερο θα ήταν να γίνονταν οι εκλογές χθες». «Οι πολίτες αξιολογούν ποιοι έχουν αρχές και αξίες και ποιοι έχουν παίξει για την πάρτη τους. Βλέπουν ποιοι έχουν ένα αξιακό σύστημα που κρατά για χρόνια, και αναγνωρίζουν ότι η ΝΔ αποτελεί τη σταθερή αξία του κοινοβουλευτικού μας συστήματος», τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ