today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ρ.Δούρου: Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις κανονικότητας με όρους κοινωνικής συνοχής

«Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να εργάζεται αθόρυβα και δυνατά κατά της περιθωριοποίησης των συμπολιτών μας, μαζί με τους συναρμόδιους φορείς, όπως το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης», τόνισε, μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νέας Ιωνίας, μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

«Δημιουργούμε», πρόσθεσε η κ. Δούρου, «τις προϋποθέσεις της κανονικότητας όλων με όρους κοινωνικής συνοχής, γιατί έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση: Στο πλευρό του πολίτη, αποτελεσματικά και αξιόπιστα».

Η κ. Δούρου αναφέρθηκε στη στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας Αττικής, να επενδύσει στην κοινωνική αλληλεγγύη, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους δήμους εδώ και πάνω από 4,5 χρόνια και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να καλύψει κενά, σε επίπεδο κοινωνικών υποδομών και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, που όφειλαν να είχαν γίνει προτεραιότητες της Πολιτείας χρόνια πριν από την επιδείνωση της κοινωνικής κατάστασης λόγω της κρίσης χρέους και της χρεοκοπίας της χώρας. «Ερχόμαστε σήμερα να καλύψουμε τον χαμένο καιρό, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή, όταν οι συμπολίτες μας θα επιστρέψουν σε μια αξιοπρεπή κανονικότητα, ότι οι δομές αυτές θα καταστούν αχρείαστες».

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, την αναπληρώτρια υπουργό και την περιφερειάρχη -η οποία συνοδευόταν από τους περιφερειακούς συμβούλους, Φώτη Χρυσικό και Αριστείδη Βρούστη- υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, και οι υπεύθυνοι της δομής.

Πρόκειται για μια από τις 130 δομές που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια μέσω της οποίας διατίθενται, σε σταθερή και τακτική βάση, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Τα κοινωνικά παντοπωλεία λειτουργούν μέσω του ΠΕΠ Αττικής, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός για την Περιφέρεια Αττικής ανέρχεται στα 13 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ