Άγιος (πάπας) Ιωάννης Παύλος ο Β΄: “Η Μακεδονία είναι Ελληνική”!

Το ThePresident αποκαλύπτει τις δηλώσεις που επιχείρησε να "θάψει" η κυβέρνηση

Μια Ιστορία από παλιά φέρνει σήμερα στο προσκήνιο το ThePresident που έρχεται να αποδομήσει την καινοφανή θέση των υποστηρικτών της συμφωνίας των Πρεσπών ότι (δήθεν) η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική.

Πρόκειται για μία και μόνη τοποθέτηση που είχε κάνει ο Άγιος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Ιωάννης Παύλος ο Β΄σχετικά με την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, η οποία μάλιστα δημοσιεύτηκε χωρίς “συμπλέγματα” στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, την οποία σήμερα επιχειρούν να μιμηθούν οι δημοσιογράφοι της ΕφΣΥΝ.

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο ΙΙ ήταν, μια χαρισματική προσωπικότητα που σφράγισε το Βατικανό στο τέλος του 20ού αιώνα, είχε παραχωρήσει μια αποκλειστική συνέντευξη στην «Κυριακάτικη Ε» και τη δημοσιογράφο Μαίρη Πίνη, η οποία  δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 1992.

Η Αγία Εδρα είχε χαρακτηρίσει την «Ε» μία εκ των σοβαρότερων εφημερίδων της Ελλάδας, γι’ αυτό και την προτίμησε. Την ίδια τη συνέντευξη την χαρακτήρισε «μια συνέντευξη με σημασία και πολλά μηνύματα». (Η προηγούμενη συνέντευξη σε ελληνική εφημερίδα είχε δοθεί από τον προκάτοχό του το 1957 στην «Καθημερινή» και στον εκλιπόντα συνάδελφο Οδυσσέα Ζούλα).

Σύμφωνα με τον Άγιο Ιωάννη Παύλο:

«Η Μακεδονία είναι ελληνική, πατρίδα του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου, του Μεθοδίου και του Κυρίλλου. Το Βατικανό καταδικάζει οποιαδήποτε πλαστογράφηση της ιστορίας της».

Στη συνέντευξη ο Πάπας δήλωσε ότι «το Βατικανό δεν έπαψε να ενδιαφέρεται ποτέ για τα πολιτικά, τα οικονομικά και τα πολιτιστικά θέματα που αφορούν την κοινωνία.Η Εκκλησία πρέπει να δίνει πρώτη μαρτυρία δικαιοσύνης και νομιμότητας. Κάθε παρέκκλιση από αυτές της αρχές είναι καταδικαστέα», είχε τονίσει.

Μετά τη σημερινή αποκάλυψη του ThePresident προκύπτουν τα εξής ερωτήματα για τις θέσεις της κυβέρνησης:

-Ήταν Έλληνας “εθνικιστής”, “ακροδεξιός”, “μη σκεπτόμενος” κλπ ο Άγιος Ιωάννης Παύλος ο Β΄ο οποίος είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή η Μακεδονία είναι Ελληνική;

-Γιατί η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν αξιοποίησε τις θέσεις αυτές όπως έκαναν μέχρι σήμερα όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά αντίθετα επιχείρησε να τις απαξιώσει και να τις αλλάξει εμφανίζοντας την καινοφανή θέση ότι η “γεωγραφική”  Μακεδονία ΔΕΝ είναι μία, αλλά τρεις, με τους Σκοπιανούς να μονοπωλούν πλέον το όνομά της;

– Πώς κατοχύρωσε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα την Ελληνικότητα του Κύριλλου και του Μεθόδιου, τους οποίους επί της ουσίας η Συμφωνία χαρίζει στη σλαβική προπαγάνδα;

Σε αυτά τα ερωτήματα ο κ. Τσίπρας οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις. όπως απαντήσεις οφείλουν και οι δημοσιογραφικοί απόγονοι της “Ελευθεροτυπίας” οι οποίοι ονοματίζουν ως “ακραίες” θέσεις τις οποίες και οι ίδιοι υποστήριζαν…

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’ έγινε ο πρώτος μη-ιταλός Πάπας τα τελευταία 455 χρόνια, και ο πρώτος πάπας σλαβικής καταγωγής στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Στις 14 Μαρτίου 2004, ξεπέρασε τον Λέοντα ΙΓ΄, και έγινε ο πάπας με τη μακρύτερη σε διάρκεια θητεία στην ιστορία του Παπισμού (μετά τον Πίο Θ’ και τον Άγιο Πέτρο).

Την Κυριακή 27 Απριλίου 2014, ο Ιωάννης Παύλος Β’ ανακηρύχθηκε Άγιος της Καθολικής Εκκλησίας σε μια μεγαλοπρεπή τελετή στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου και του επίτιμου Πάπα Βενέδικτου 16oυ.