today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Tο Ρίο, πρώτη Παγκόσμια Πρωτεύουσα Αρχιτεκτονικής

Το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας θα είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Αρχιτεκτονικής για το 2020. Έτσι, γίνεται η πρώτη μητρόπολη του πλανήτη που ανακηρύσσεται από την ΟΥΝΕΣΚΟ παγκόσμια πρωτεύουσα αρχιτεκτονικής.

Πρόκειται για μια καινούργια πρωτοβουλία της ΟΥΝΕΣΚΟ σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA), με στόχο την καθιέρωση ενός διεθνούς φόρουμ όπου θα μπορούν να αναζητηθούν λύσεις σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, την πολιτιστική κληρονομιά, τον πολεοδομικό σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε καινούργιες συνέργειες μεταξύ κουλτούρας και αρχιτεκτονικής σε έναν ολοένα και περισσότερο αστικό κόσμο, στον οποίο οι πόλεις είναι κόμβοι ιδεών, εμπορίου, πολιτισμού, επιστήμης και κοινωνικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα» υπογράμμισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής για θέματα πολιτισμού στην ΟΥΝΕΣΚΟ, Ερνέστο Οτόνε Ρ. «Η φιλοδοξία μας είναι να διασφαλίσουμε ότι είναι μπορετό να βλέπουμε αυτές τις πόλεις ως ανοιχτούς και δημιουργικούς χώρους για ανταλλαγή, εφεύρεση και καινοτομία» συμπλήρωσε, στην ανακοίνωσή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ