today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Λ.Αυγενάκης: Έχουμε μια κυβέρνηση-κουρελού που με δύο, τρία “ρετάλια” προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της

Επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως η χώρα δεν αντέχει άλλο τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ως μοναδικό στόχο την πάση θυσία παραμονή του στην εξουσία, εξαπέλυσε ο γραμματέας της Ν.Δ, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στο «Ράδιο Κρήτη 101,5» του Ηρακλείου.

«Έχουμε μια κυβέρνηση κουρελού που σε κάθε νομοσχέδιο θα προσπαθεί με δύο, τρία “ρετάλια” να νομοθετεί για να σταθεί στα πόδια της. Αυτή δεν είναι εικόνα σοβαρού κράτους. Ο ευτελισμός του κοινοβουλευτισμού και η κοροϊδία των πολιτών θα λάβει πολύ σύντομα τέλος», είπε ο κ. Αυγενάκης και αποκάλεσε θλιβερή την εικόνα του Κοινοβουλίου, για την οποία, όπως σημείωσε, την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά ο κ. Βούτσης.

«Το επίπεδο του Κοινοβουλίου είναι πολύ χαμηλό. Ουσιαστικά δεν λειτουργεί, ο κανονισμός και οι διαδικασίες δεν τηρούνται. Ο κ. Βούτσης επιτρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει και να εξουσιάζει τη Βουλή, ενώ ως γνωστόν η Βουλή οφείλει να ελέγχει την κυβέρνηση».

Ο γραμματέας της ΝΔ αναφέρθηκε και στο νομοθετικό έργο το οποίο παράγεται, το οποίο μάλιστα, όπως διευκρίνισε, πολλές φορές είναι επικίνδυνο. «Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε αποδρομή. Το νομοθετικό έργο που παράγεται είναι πολλές φορές επικίνδυνο, καθώς εξυπηρετεί κομματικές και πολιτικές επιδιώξεις της κυβέρνησης. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, ούτε να ευτελίζεται ακόμη περισσότερο η λειτουργία του Κοινοβουλίου με πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο στην κοινοβουλευτική παράδοση», είπε.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε ότι η Ν.Δ. κάνει πράξη την πλήρη ανανέωση του οργανωτικού της σχήματος ενόψει εκλογών σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι ανακοινώσεις των νέων γραμματειών και των δεκάδων νέων στελεχών, που θα δώσουν από την πρώτη γραμμή τις εκλογικές μάχες του 2019, είναι ενδεικτικές της ριζικής ανανέωσης. Το νέο οργανωτικό μας σχήμα απαρτίζεται από νέα πρόσωπα σε ποσοστό 73%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη. Πρόσωπα με αξιόλογη προσωπική διαδρομή και κοινωνική παρουσία, εκ των οποίων το 97% προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα, την ελεύθερη αγορά, και το 94% κατέχει πανεπιστημιακούς τίτλους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ