Απών ο Παπαδημούλης από ψηφοφορία για την Βενεζουέλα-Ζούλας: Πήγε για γκαζόζα

522

Με καυστικό τρόπο επέλεξε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Ζούλας την επιλογή των δύο εκ των τριών ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν κατά της αναγνώρισης του Χουάν Γκουαϊδό ως νομίμου Πρόεδρου της Βενεζουέλας.

Συγκεκριμένα, κατά της αναγνώρισης τοποθετήθηκαν διά της ψήφου τους ο Στέλιος Κούλογλου και η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο τρίτος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, απουσίαζε παντελώς από την ψηφοφορία.

«Ίσως πήγε για γκαζόζα» αναφέρει δηκτικά ο Κωνσταντίνος Ζούλας σε ανάρτησή του στο twitter.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε τον Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας και κάλεσε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να κάνουν το ίδιο υιοθετώντας μία «ενιαία και αυστηρή θέση», με απόφαση που εγκρίθηκε σήμερα.

Οι ευρωβουλευτές αναγνώρισαν τον Χουάν Γκουαϊδό ως «νόμιμο προσωρινό πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας»  και εξέφρασαν «την αμέριστη υποστήριξή τους προς το πρόγραμμά του», σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης που προτάθηκε από κοινού από τις κύριες ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η απόφαση εγκρίθηκε με 439 ψήφους, υπέρ, 104 κατά και 88 αποχές.

Οι ευρωβουλευτές καλούν την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και τα κράτη μέλη να υιοθετήσουν μία αυστηρή και ενιαία θέση και να αναγνωρίσουν τον Χουάν Γκουαϊδό ως «τον μόνο νόμιμο προσωρινό πρόεδρο» της Βενεζουέλας.

Η αναγνώριση αυτή έχει ισχύ «μέχρι την διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών, ελεύθερων, διαφανών και αξιόπιστων για τη αποκατάσταση της δημοκρατίας», διευκρινίζεται στο κείμενο.

«Την ώρα της ψηφοφορίας ταξίδευα» σχολίασε από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στην απουσία του από την Ολομέλεια της Ευρωβουλής.