today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Εγκαινιάστηκε το μουσείο V&A Dundee από τον Ουίλιαμ και την Κέιτ

Έπειτα από αρκετές σόλο επίσημες εμφανίσεις της Κέιτ Μίντλεντον, ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ μετέβησαν στη Σκωτία για να εγκαινιάσουν στο Νταντί το νέο μουσείο Victoria & Albert Dundee, το πρώτο μουσείο της χώρας που είναι αφιερωμένο στο σχέδιο.

Το ζευγάρι του οποίου ο επίσημος τίτλος στη Σκωτία είναι Κόμης και Κόμισσα του Στράνθερν, εγκαινίασε χθες, Τρίτη, το μουσείο σχεδίου Victoria & Albert Dundee, ένα εντυπωσιακό κτίριο που μοιάζει με πλώρη πλοίου στις εκβολές του ποταμού Τάι στη Σκωτία.

Ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Κένγκο Κούμα, ο οποίος σήμερα σχεδιάζει το Ολυμπιακό Στάδιο για τους αγώνες του Τόκιο το 2020, κατασκεύασε το κτίριο έτσι ώστε να μοιάζει με δυο σκαριά, το ένα δίπλα στο άλλο, προκειμένου να παραπέμπει στη ναυπηγική ιστορία του λιμανιού. Το μουσείο στεγάζει θησαυρούς όπως το διασωθέν εσωτερικό ενός τεϊοποτείου που είχε σχεδιάσει ο Τσαρλς Ρένι Μάκιντος στις αρχές της δεκαετίας του 1900 και μια τιάρα με ροζ διαμάντια με ένα ζευγάρι φτερά.

Η δούκισσα του Κέμπριτζ δήλωσε “εντυπωσιασμένη από την αρχιτεκτονική αυτή που σου κόβει την ανάσα και από την τεράστια έκταση του σχεδίου που εκτίθεται”, στο πρώτο παράρτημα εκτός Λονδίνου του μουσείου Βικτωρίας & Αλβέρτου.

“Ελπίζω αυτό το μουσείο να χρησιμεύσει ως πηγή έμπνευσης, δείχνοντας ποσό σπουδαία πράγματα μπορούν να επιτευχθούν όταν διαφορετικές κοινότητες συνεργάζονται για το κοινό καλό”, είπε η Κέιτ στην ομιλία της. Μετά μια ιδιωτική επίσκεψη στο νέο μουσείο που ήταν κλειστό για το κοινό εκείνη την ώρα, το ζευγάρι είχε χρόνο να συναντήσει πολίτες που είχαν πάει έξω από το μουσείο για να τους χαιρετίσουν, παρά το τσουχτερό κρύο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ