today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Κατρακυλά στους δείκτες διαφθοράς η Ελλάδα – Μία από τις πέντε πιο διεφθαρμένες χώρες της Ε.Ε.

Εκτενές άρθρο του δημοσιογράφου Chris Harris στο  Euronews αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα είναι το κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είδε τη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης του στην ετήσια κατάταξη που σχετίζεται με τη μέτρηση των αντιλήψεων για τη διαφθορά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ελλάδα έπεσε τρεις μονάδες μέσα σε ένα έτος και είναι μια από τις πέντε χώρες της Ε.Ε. που θεωρούνται πιο διεφθαρμένες. Σύμφωνα με την κατάταξη της Transparency International (TI) η Βουλγαρία είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ε.Ε. με την Ελλάδα στη δεύτερη θέση, ακολουθούμενη από τις Ουγγαρία, Ρουμανία και Κροατία.

Η Δρ. Άννα Δαμάσκου, από την TI Ελλάδας επιχειρώντας να εξηγήσει την επιδείνωση της χώρας, συνδέει την υπόθεση  Novartis με την ενίσχυση της αντίληψης περί διαφθοράς στην Ελλάδα, αναφέροντας στο euronews ότι το 2017 η Ελλάδα είδε τις επιδόσεις της να ενισχύονται λόγω των μεταρρυθμίσεων που συνδέονταν με τα μέτρα λιτότητας, ενώ στην άλλη άκρη της κλίμακας, Δανία, Φινλανδία και Σουηδία που θεωρούνταν οι λιγότερο διεφθαρμένες, έχουν σημειώσει πτώση τα τελευταία πέντε χρόνια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ