today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Μ. Ντράγκι: “Τα ελληνικά ομόλογα δεν πληρούν ακόμη τα κριτήρια της ΕΚΤ”

Τα ελληνικά ομόλογα δεν πληρούν ακόμη τα κριτήρια της ΕΚΤ ξεκαθάρισε την Δευτέρα ο Μάριο Ντράγκι λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την ελληνική οικονομία και την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Ερωτηθείς στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για το πότε θα αγοράσει η ΕΚΤ και ελληνικά ομόλογα, ο πρόεδρος της Ευρωτράπεζας αποσαφήνισε ότι αυτό θα γίνει όταν τα ελληνικά ομόλογα γίνουν επιλέξιμα. Σήμερα, ξεκαθάρισε, δεν πληρούν τα κριτήρια της  Κεντρικής Τράπεζας.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μείωσης των κόκκινων δανείων στα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ο κ. Ντράγκι πως η ΕΚΤ δεν είναι ούτε υπέρ ούτε κατά ενός διακανονισμού που θα βοηθούσε όσους όντως έχουν πρόβλημα αποπληρωμής, ωστόσο έγκειται στην Κομισιόν να αποφανθεί εάν η όποια λύση βρεθεί είναι σύμφωνη με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις.

«Το ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σεβασμό στις κοινωνικές ανάγκες, αλλά χωρίς να καταστραφεί το τραπεζικό σύστημα» επισήμανε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά.

Διευκρίνισε πως το ζήτημα των κόκκινων δανείων είναι αντικείμενο των διαβουλεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ