today-is-a-good-day
20.9 C
Athens

Μυστηριώδεις σχέσεις του Ε.Ράμα με Ελληνίδα διπλωμάτη σύμφωνα με τον Σ.Μπερίσα

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα,  εχθές το βράδυ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό της χώρας Ε.Ράμα για «μυστηριώδεις σχέσεις με Ελληνίδα διπλωμάτη τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης στην Αλβανία». οι καταγγελίες έγιναν στην εκπομπή Opinion,  του δημοσιογράφου  Blendi  Fevziu που μεταδίδεται από τον αλβανικό ιδιωτικό σταθμό  εθνικής εμβέλειας  TV Klan. Σύμφωνα με τον Σ. Μπερίσα:

“Η ιστορία της μετανάστευσης του Εντι Ράμα  συνδέεται με μια Ελληνίδα. Δεν ήθελα να το πω εδώ, αλλά…”

“Ήταν μια διπλωμάτης, τη γνωρίζεις και εσύ  Bledi.  Οι Μυστικές μας Υπηρεσίες παρακολουθούσαν το Ράμα και την Ελληνίδα διπλωμάτη, διότι το  παιχνίδι  χόντρυνε. Οι Υπηρεσίες δεν παρακολουθούσαν το Ράμα ως δημοσιογράφο (σ.σ: Ο Ράμα τη δεκαετία του 1990 έγραφε στην εφημερίδα Κόχα Γιον) αλλά για τις σχέσεις του με αυτή την κυρία.

Στρατολόγησε αυτή το Ράμα, είτε ο Ράμα τη διπλωμάτη, αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά στο Παρίσι έφυγαν μαζί. Οι Υπηρεσίες  πληροφορούσαν  για πωλήσεις θεωρήσεων. Ο Ράμα λοιπόν, έχει ένα πολύ σκοτεινό παρελθόν. Ποια ήταν η σχέση τους, ερωτική, ή σχέση εργασίας, δεν το γνωρίζω. Εάν θα ήταν ερωτική σχέση, δεν θα είχα ασχοληθεί καθόλου μ΄ αυτή. Γεγονός είναι ότι έφυγαν μαζί στο Παρίσι.

Το θέμα είναι ότι από τις παρακολουθήσεις προέκυπταν προβλήματα πώλησης θεωρήσεων, ήταν τρομερά πράγματα. Δεν μπορώ να πω ότι ο Ράμα ήταν πράκτορας των Ελλήνων, ούτε εάν αυτή τον στρατολόγησε, δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Εάν θα ρωτούσαμε τις Μυστικές Υπηρεσίες, αυτές έλεγαν ότι η διπλωμάτης στρατολόγησε το Ράμα εγώ όμως δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο.

Μέχρι σήμερα δεν είχα μιλήσει διότι οι πληροφορίες αυτές θεωρούνταν απόρρητες, σήμερα το απόρρητο έχει αρθεί”.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του Αλβανού Πρωθυπουργού του Ε.Ράμα στις κατηφορίες του Σ.Μπερίσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ